Tο Φεβρουάριο θα αποφασιστεί η περίοδος προσαρμογής που θα δοθεί στην Ελλάδα από την ΕΕ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Tο Φεβρουάριο θα αποφασιστεί η περίοδος προσαρμογής που θα δοθεί στην Ελλάδα από την ΕΕ.

Στο Συμβούλιο Ecofin που θα συνέλθει τον Φεβρουάριο θα αποφασιστεί η περίοδος προσαρμογής που θα δοθεί στην Ελλάδα προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Ο υπουργός ... Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τα αποτελέσματα των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα και την Τρίτη 9 και 10 Νοεμβρίου είπε ότι είναι βέβαιο πως η Ελλάδα θα ενταχθεί στο άρθρο 104 παρ. 9 όσον αφορά την επιτήρηση και θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δοθεί ικανός χρόνος "για μια διατηρήσιμη δημοσιονομική προσαρμογή που να μην φορτώνεται στην πλάτη του Ελληνα πολίτη".
Ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε ότι η ένταξη της χώρας στο άρθρο 104 παρ. 9 συνεπάγεται και έλεγχο των κονδυλίων του ΕΣΠΑ καθώς και εγκατάσταση κοινοτικού επιτρόπου στην Ελλάδα.
Ανέφερε ότι στις 16-18 Νοεμβρίου θα έλθει στην Ελλάδα κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (EUROSTAT) προκειμένου να επιβεβαιώσει τα στατιστικά στοιχεία της χώρας μας.
Ερωτηθείς εάν ο έλεγχος θα είναι αναδρομικός δήλωσε ότι "δεν γνωρίζω πόσο πίσω θα πάει, εμείς είμαστε εδώ με ανοιχτά βιβλία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share