Νέες αποκρατικοποιήσεις για άντληση εσόδων 2,5 δισ. ευρώ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Νέες αποκρατικοποιήσεις για άντληση εσόδων 2,5 δισ. ευρώ

υποσχέθηκε στο Λονδίνο ο Γ.Παπακωνσταντίνου.
  • Πιθανότεροι στόχοι,τα τελευταία.."ασημικά": η ΔΕΗ,ο ΟΠΑΠ, η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχ.Ταμιευτήριο.
Για αποκρατικοποιήσεις με στόχο την άντληση εσόδων 2,5 δισ. ευρώ το 2010 και μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του ΑΕΠ (έναντι 9,1% του ΑΕΠ που προβλέπει ο προϋπολογισμός) δεσμεύτηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με... εκπροσώπους των οίκων Goldman Sachs, Deutsche Bank και Barcleys.
Οι επισημάνσεις του υπουργού φαίνεται να έπεισαν τους εκπροσώπους των επενδυτικών οίκων, χωρίς όμως να συμβεί το ίδιο και με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor'Αs, ο οποίος αιφνιδιαστικά προχώρησε σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε ΒΒΒ+ από Α-.
Οι αποκρατικοποιήσεις θα αφορούν πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού του κράτους στον τομέα των τραπεζών και των εταιριών κοινής ωφέλειας, με τον υπουργό να «φωτογραφίζει» την ΑΤΕbank, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ.
Ο υπουργός Oικονομικών ανέφερε ότι ο δανεισμός του Δημοσίου για το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι 15 δισ. ευρώ, με το ύψους του για το σύνολο του 2010 να εκτιμάται πλέον στα 53 δισ. ευρώ.

3 σχόλια:

  1. Ας τους πεί κάποιος ότι όταν έχεις μία επιχείρηση και λειτουργεί καλά, δεν την πουλάς αλλά αλλάζεις τον τρόπο διαχείρισης...

    Διαλέγουν ένα στιγμιαίο γερό ποσό εσόδων, αντί για ένα σταθερό μικρότερο ποσό.

    Ξεπουλήστε λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλύτερα να πουλήσουμε ότι έχουμε για να γλυτώσουμε το υπέρογκο χρέος που καθηλώνει την ανάπτυξη του τόπου. Όταν σβήσουν τα χρέη μπορούμε να τα ξανααγοράσουμε και ακριβότερα (τόσους τόκους θα γλυτώσουμε).
    Ας πουλήσουμε και βραχονησίδες να γλυτώσουμε και στρατιωτικές δαπάνες. Αν χτίσουν ξενοδοχεία αμερικανοί πχ. σε κάθε τουρκική παραβίαση θα παίρνουν τον Ομπάμα να τους τραβάει το αυτί γιατί θα ενοχλούνται οι πελάτες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχεις πιάσει το νόημα αγαπητέ.

    H Ελλάδα δεν παράγει τίποτα - εισάγουμε τα πάντα.

    Η Ελλάδα δεν εξάγει προϊόντα παρά μόνο ανθρώπους με καταρτίσεις - εισάγει ανειδίκευτους εργάτες και μετανάστες.

    Η Ελλάδα έχει έναν από τους πιό καταναλωτικούς πληθυσμούς της Ευρώπης.

    Όλα τα χρήματα που ξοδεύουμε πηγαίνουν σε άλλες χώρες. Τα μόνα έσοδα που έχει το κράτος είναι από τη φορολογία, που κι αυτή είναι ΤΡΥΠΙΑ.

    Το χρέος δεν τελειώνει ποτέ. Μπορούμε να το καταπραΰνουμε επενδύοντας στην γαμημένη την οικονομία μας. Πώς μπορεί ένας ιδιώτης να κάνει αυτές τις εταιρίες κερδοφόρες, και δε μπορεί το κράτος?

    Ένα παράδειγμα για να σκεφτείτε λίγο. Γιατί ήρθε "η κυρία" MIG να πάρει την Ολυμπιακή, μία επιχείρηση που ήταν για 15 χρόνια ζημιοφόρα?? Γιατί υπάρχει τρόπος να την κάνει κερδοφόρα. Και θέλει να την κάνει. Και θα την κάνει.

    Άντε λοιπόν, να πληρώσουν κανέναν έξυπνο να τους φέρει ΚΕΡΔΟΣ γιατί το ξεπούλημα δεν-είναι-λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share