Τι πρέπει να ξέρετε για να αλλάξετε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Τι πρέπει να ξέρετε για να αλλάξετε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.

Eκπτώσεις 10-20% υπόσχονται οι νέοι πάροχοι λιανικής σε σχέση με τη ΔΕΗ.

Έπειτα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων και αναβολών στην Ελλάδα, το ιδιωτικό ρεύμα χτυπάει πλέον και την πόρτα των νοικοκυριών.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις χθεσινές ανακοινώσεις της θυγατρικής της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού της Αυστρίας, Verbund Energa, που εισέρχεται στην αγορά λιανικής με εκπτώσεις 10%-20%.
Και το ερώτημα που απασχολεί πολλούς πελάτες της ΔΕΗ είναι τι θα πρέπει να κάνει ένας καταναλωτής προκειμένου αν θέλει, να αλλάξει πάροχο ρεύματος.
Η...
διαδικασία, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απλή: Καταρχήν συμπληρώνει μια αίτηση για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος προς την εταιρεία της επιλογής του, επισυνάπτει μια φωτοτυπία ενός πρόσφατου εκκαθαριστικού λογαριασμού της ΔΕΗ, και της ταυτότητάς του, και τα αποστέλλει στον νέο πάροχο.

Ένα μήνα μετά, ενεργοποιείται ο λογαριασμός..

Εν συνεχεία, ο εναλλακτικός πάροχος αποστέλλει την αίτηση στη ΔΕΗ (καθώς επίσης και στο διαχειριστή του δικτύου), και μετά την πάροδο ενός μηνός, ενεργοποιείται ο λογαριασμός του πελάτης στην νέα του εταιρεία. Πιο αναλυτικά, ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης, υπάλληλος ή υπεργολάβος της ΔΕΗ αναλαμβάνει να επισκεφθεί την οικία του πελάτη και να καταγράψει την ένδειξη του ρολογιού στη συγκεκριμένη ημέρα. Με βάση αυτή τη μέτρηση, η ΔΕΗ αποστέλλει τον τελευταίο της εκκαθαριστικό λογαριασμό προς τον πελάτη, του επιστρέφει το ποσό εγγύησης που εκείνος είχε καταβάλει όταν ενεργοποίησε τη σύνδεση και στη συνέχεια ο νέος πάροχος ξεκινά να τον τιμολογεί για την ενέργεια που καταναλώνει.

Ο υπάλληλος ή ο υπεργολάβος της ΔΕΗ που έκανε τις περιοδικές καταμετρήσεις του ρολογιού όσο ο πελάτης ανήκε στην κρατική επιχείρηση, θα εξακολουθήσει να περνάει και να μετρά το ρολόι, με τη διαφορά ότι οι μετρήσεις αυτές θα αποστέλλονται πλέον στη νέα εταιρεία.

Πλέον, ο καταναλωτής του παραδείγματός μας, θα λαμβάνει δύο λογαριασμούς ηλεκτρικού : Έναν του νέου παρόχου με την ενέργεια που καταναλώνει και τις χρεώσεις που τη συνοδεύουν (για τη χρήση δικτύου, τέλος ΑΠΕ), και έναν από τη ΔΕΗ όπου θα αναγράφονται τα τέλη για το Δήμο και την ΕΡΤ.










reporter.gr
Bookmark and Share