Εξιχνίαση ένοπλων ληστειών σε βάρος ζευγαριών στο Σειχ Σου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Εξιχνίαση ένοπλων ληστειών σε βάρος ζευγαριών στο Σειχ Σου.

Την εξάρθρωση οκταμελούς κυκλώματος, που λήστευε ζευγάρια σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας χρήματα, κινητά, τιμαλφή, αλλά και πιστωτικές κάρτες με τις οποία «ξάφριζαν» τους λογαριασμούς των θυμάτων τους, ανακοίνωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης...ταξίαρχος Δημήτρης Τσακνάκης, παρουσιάζοντας στα ΜΜΕ την υπόθεση, οι δράστες, διέπραξαν κατά το τελευταίο δίμηνο του 2009, οκτώ ληστείες, με την απειλή ή ακόμη και τη χρήση όπλων, «χτυπώντας» κυρίως στο περιαστικό δάσος του Σειχ-Σου, στην περιοχή των Κωνσταντινουπολίτικων και στον κόμβο Αγίου Παύλου.
Ανάμεσα στους δράστες -ηλικιών από 21 έως 47 ετών- είναι πέντε Αλβανοί, που αποτελούσαν τον «εκτελεστικό βραχίονα» του κυκλώματος, και τρεις Έλληνες.
Μεταξύ των ελληνικής καταγωγής συλληφθέντων είναι 45χρονος πατέρας με τον -21 ετών- γιο του, οι οποίοι εργάζονταν ως «σεκιουριτάδες» και προμήθευαν την ομάδα με οπλισμό, καθώς επίσης ένας 47χρονος ηλεκτρονικός που, εκτός από οπλισμό, παρείχε στους φυσικούς αυτουργούς, υλικοτεχνική υποδομή (ασυρμάτους κ.ά.).
Ο τελευταίος ήταν επιφορτισμένος και με την εκταμίευση χρημάτων από ΑΤΜ μετά την αφαίρεση των καρτών και των αντίστοιχων κωδικών των θυμάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, οι δράστες, αφού λήστευαν τα ανυποψίαστα θύματα, τα έθεταν υπό ομηρία, μέχρι να μεταβεί ο 47χρονος συνεργός τους σε υποκαταστήματα τράπεζας για να κάνει την ανάληψη των χρημάτων από τους λογαριασμούς τους. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα πιστόλια, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, μία ημιαυτόματη καραμπίνα, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (taser), επτά γεμιστήρες και 245 φυσίγγια, φορητοί πομποδέκτες, ακουστικά και κεραίες για φορητό πομποδέκτη. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share