Ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει διάγγελμα για την οικονομία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει διάγγελμα για την οικονομία.

Σήμερα ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Χ. Αλμούνια με δήλωσή του αφήνει να εννοηθεί ότι θα γίνει αποδεκτό το πρόγραμμα σταθερότητας.
«Τα σχέδια της κυβέρνησης είναι φιλόδοξα αλλά επιτεύξιμα» δήλωσε...προεξοφλώντας «το πράσινο φως» της Κομισιόν για την ελληνική πρόταση. Συγχρόνως, κοινοτικοί παράγοντες προειδοποιούν για στενή επιτήρηση και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα διορθωτικά μέτρα στην πορεία, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι.
Για να προλάβει την κοινωνική αντίδραση που μπορεί να προέλθει από νέα μέτρα, το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείεται να προσδώσει περισσότερο δραματικό τόνο στις εξελίξεις για την οικονομία μέσω ενός «διαγγέλματος» του Γ. Παπανδρέου προς τους Έλληνες πολίτες. Προγραμματίζεται και ένας κύκλος συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς με αντικείμενο την οικονομία πιθανόν υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν κριθεί σκόπιμο.
Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, οι σημερινές επικρίσεις της Λούκα Κατσέλη προς τις ελληνικές τράπεζες ότι χρησιμοποίησαν για να ενισχύσουν τη δική τους ρευστότητα και μόνο το πακέτο των 28 δις ευρώ από την κρατικό «πακέτο» ενίσχυσης της ρευστότητας, προσθέτει ακόμη ένα επεισόδιο στην κόντρα της με τα πιστωτικά ιδρύματα.
Bookmark and Share