Viking Hellas Airlines: Nέα αεροπορική εταιρεία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Viking Hellas Airlines: Nέα αεροπορική εταιρεία.

Θα συνδέει Αθήνα απευθείας με Μάντσεστερ και...Βαγδάτη!

Viking Hellas Airlines είναι το όνομα της νέας αεροπορικής εταιρείας που ξεκίνησε πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), με πρώτους προορισμούς το Μάντσεστερ της Αγγλίας και το Ιράκ. Η εταιρεία με έδρα την Αθήνα ανήκει στο σουηδικό όμιλο Viking.
Προς το..παρόν, η Viking Hellas Airlines πραγματοποιεί μία πτήση την εβδομάδα προς το Μάντσεστερ και μία προς το Ιράκ, ενώ από τον επόμενο μήνα ο αριθμός των πτήσεών της θα ανέλθει σε τρεις εβδομαδιαίως για κάθε προορισμό και από το καλοκαίρι σε έξι πτήσεις ανά εβδομάδα. Οι πτήσεις αυτές, έρχονται να καλύψουν το κενό που άφησε η αναστολή της πτήσεων προς το Μάντσεστερ από την Ολυμπιακή, που εξυπηρετούσαν κυρίως Έλληνες φοιτητές, αλλά και ταξιδιώτες από την κεντρική Αγγλία.

Η εταιρεία προσφέρει απ’ ευθείας σύνδεση με τρεις προορισμούς του Ιράκ, συγκεκριμένα τη Βαγδάτη, το Ερμπίλ και τη Σουλεϊμανία, με στόχο να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, κυρίως από Βρετανούς επιβάτες, προσφέροντας λειτουργικές και γρήγορες ανταποκρίσεις προς Ιράκ μέσω Αθηνών.

Από τον επόμενο μήνα, οι πτήσεις Αθήνα-Μάντσεστερ θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο με αεροσκάφη Boeing 737-300 του ομίλου Viking, ενώ από την άνοιξη 2010, η Viking Hellas Airlines θα πετάει με νέα τελευταίας τεχνολογίας Αirbus 320.

Οι ναύλοι για την πτήση Αθήνα-Μάντσεστερ ξεκινούν από 59 ευρώ (απλή μετάβαση) και για το Ιράκ από 360 ευρώ (μετ΄ επιστροφής), συμπεριλαμβανομένων των φόρων και τελών και για επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών έως 20 κιλά. Οι τιμές αυτές αφορούν προκαθορισμένα καθίσματα και δωρεάν γεύματα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράσουν επιπλέον σνακ, αναψυκτικά και αφορολόγητα από ένα εκτεταμένο μπαρ σέρβις.

Η Viking Hellas Airlines έχει συνάψει συμφωνίες με την Olympic Air και την Aegean Airlines, ώστε να προσφέρει λειτουργικές συνδέσεις με το δίκτυο της Αθήνας, παρέχοντας στους επιβάτες της τη δυνατότητα να ταξιδεύουν από το ΔΑΑ με προορισμούς πόλεις και νησιά της Ελλάδας, όπως επίσης και με την ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Στα σχέδια της εταιρίας είναι να ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ προς το Ηράκλειο της Κρήτης και την Κύπρο, από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share