Μύνημα προς τους ΟΥΚάδες της Αθήνας: - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Μύνημα προς τους ΟΥΚάδες της Αθήνας:

την επόμενη φορά προτιμήστε το σύνθημα
"πετά-πετά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα"
ή το "μια ωραία πεταλούδα"
ή ακόμα και το ...ακραίο "μια καραμέλα με φτερά στα όνειρά μου τριγυρνά".

Ίσως τότε να μην ενοχληθούν οι ανόητοι κονδυλοφόροι των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας (οι οποίοι έχουν τόση σχέση με το στρατό όσο ο... Κ.Πρέκας με τους ήρωες του '40),
ίσως τότε να μην ενοχληθούν όλοι οι κάτοχοι των ακριβοπληρωμένων ...πτυχίων Ι5 που συνωστίζονται τα βράδια στα τηλεοπτικά παράθυρα,
ίσως τότε κάποιος μπορέσει να ψιθυρίσει στ'αυτί όλων αυτών που δηλώνουν ενοχλημένοι -αργά και καθαρά ώστε να μην τρομάξουν- πως συνθήματα όπως αυτά που ακούστηκαν στην παρέλαση της Αθήνας χρησιμοποιούνται απ΄όλες τις ειδικές δυνάμεις και όλα τα ειδικά σώματα ασφαλείας του κόσμου ως μέρος της εκπαίδευσης καθώς θεωρούνται αποτελεσματικά και ως προς την τόνωση του ηθικού αλλά και ως προς και την εκτόνωση του προσωπικού μετά από σκληρές δοκιμασίες που -σε τελική ανάλυση- ως στόχο έχουν κυρίως να προστατεύσουν εσένα πανίβλακα κατευθυνόμενε δημοσιογράφε που τρέχεις με την καμερούλα σου να αποθανατίσεις το γεγονός.

Όχι,η αλήθεια είναι πως δε μας άρεσε καθόλου το σύνθημα και ούτε επικροτούμε το να ακούγονται τέτοιες φράσεις από ένστολους την ώρα της παρέλασης.Αλλά τον υποτιθέμενο αποτροποιασμό και καθωσπρεπισμό όλων μας δεν πρέπει να τον πληρώνουν αυτοί που με τον ιδρώτα τους και τις στερήσεις τους κρατούν το όποιο φρόνημα έχει απομείνει στις ένοπλες δυνάμεις σε υψηλό επίπεδο..

2 σχόλια:

  1. Δείτε και την θετική πλευρά του θέματος...

    εάν τους καθαιρέσουν τους ΟΥΚαδες και τους γυρίσουν στα σπίτια τους, θα γλυτώσουν την πιθανότητα να τους φέρουν στα σπίτια τους σηκωτούς (νεκρούς), λόγω κάποιου "άρτιου" χειρισμού πολιτικού σε όποια μελλοντική κρίση.

    Αφού αφήσαμε να μας κυβερνούν σαπιοκοιλιάδες που η μόνη περιοχή ενδιαφέροντος τους εκτείνεται μέχρι την περίμετρο της περιφέρειας τους, ας περιμένουμε και χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο είναι λάθος.
    Οι κάμψεις και τα ψαρώματα επίσης είναι κομμάτι της εκπαίδευσης. Αλλά σε κανένα στρατό ο αγηματάρχης την ώρα της παρέλασης δε βάζει τους στρατιώτες να παίρνουν κάμψεις ούτε τους φωνάζει στραβάδια θα σας λιώσω.

    Η παρέλαση δείχνει το επίπεδο πειθαρχίας του στρατεύματος. Και ένα στράτευμα δε δείχνει πειθαρχία όταν ο καθένας φωνάζει ότι σύνθημα του γουστάρει. Το μόνο που έδειξε αυτό το κρούσμα είναι ότι στις ειδικές δυνάμεις ακόμα δραστηριοποιούνται ακροδεξιά κυκλώματα που κάνουνε προβοκάτσιες.
    Πλούσια η παράδοση των ελληνικών ΕΔ σε αυτά.

    Οι Αλβανοί των οποίων το αίμα θέλουνε να χύσουνε οι ΟΥΚάδες του γλυκού νερού δεν είναι κανένας εξωτερικός εχθρός αλλά ο συνάδελφος στη δουλειά, ο γείτονας, ο οικογενειακός φίλος που τα παιδιά μας κάνουνε παρέα στο σχολείο.
    Εγώ δε θέλω κανένα ΟΥΚά να χύσει το αίμα του γείτονά μου ή του συνάδελφου μου.

    Ας τους αλλάξουνε τα φώτα στις καμπάνες τώρα προς γνώση και συμμόρφωση γιατί η ατιμωρησία παράγει όλο και χειροτερα. Στρατός είναι και δεν κάνει ο καθενας ότι γουστάρει.

    Τέλος ο στρατός μιλάει στο πεδίο της μάχης και όχι φτηνές λεβεντιές σε παρελάσεις και αγήματα. αΑι στο πεδίο της μάχης δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δε μας έχουνε κάνει περήφανους. Ξέρω ξέρω στα Ίμια έφταιγαν οι πολιτικοί. Πάντα άλλωστε φταίνε οι άλλοι. Για τα χάλια τους στη Σομαλία ποιός έφταιγε; Το τελευταίο το ξεχάσαμε.

    Ας τους στείλουνε στις εμπόλεμες περιοχές του Αφγανιστάν προκειμένου να ελαφρύνει η δυσμενής εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Εκεί θα έχουνε κάθε ευκαιρία να δείξουνε το αξιομαχο τους και τη λεβεντιά τους. Γιατί στις παρελάσεις όλοι το παίζουνε μάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share