Σάντος: "Κουράστηκα και φεύγω" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Σάντος: "Κουράστηκα και φεύγω"

Η κούραση από τα «...25 χρόνια επαγγελματικής καριέρας που με βαραίνουν στην πλάτη και δεν έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ ή το ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως ανέφερε...χαρακτηριστικά ο ίδιος, αποτελεί τον λόγο που ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να μη συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον «Δικέφαλο».
«Είναι μια προσωπική απόφαση που την έχω πάρει εδώ και αρκετό καιρό, ουσιαστικά πριν από δύο μήνες, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όταν και ανακοίνωσα στον τεχνικό επιτελείο ότι θα είναι ο τελευταίος χρόνος στον ΠΑΟΚ και ότι παύει να υφίσταται αυτό το τεχνικό σχήμα. Τα τρία τελευταία χρόνια ήταν πολύ εξαντλητικά, θεωρώ ότι δεν πληρώ τις κατάλληλες προϋποθέσεις, δεν έχω 100% τη διάθεση και τη θέληση σε αυτό που κάνω, για να αναλάβω ένα νέο πλάνο. Χρειάζεται να υπάρχει 100% προσπάθεια, αφοσίωση και κυρίως διάθεση, να θέλεις να βρίσκεσαι και να ασχολείσαι με την ομάδα, να σου αρέσει η καθημερινή τριβή, η πίεση για τους αγώνες και εγώ αυτήν τη στιγμή δεν αισθάνομαι ότι πληρώ αυτές τις συνθήκες. Είπα πολλές φορές από αυτό το βήμα πως η απόφαση μου πρέπει να είναι καλή για μένα και για το σύλλογο.

Αυτήν τη στιγμή αισθάνομαι ότι αν δεν είμαι 100% έτοιμος για κάτι καινούργιο, δεν είναι καλό για μένα και την ομάδα να συνεχίσω. Ζω 24 ώρες το 24ωρο, όλα τα λεπτά συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Αυτήν τη στιγμή δεν έχω αυτή τη διάθεση, υπάρχει κόπωση. Είμαι ειλικρινής σε αυτό και πάνω απ' όλα στον εαυτό μου», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας σήμερα ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου και πρόσθεσε:

«Αυτήν την στιγμή είναι σίγουρο ότι δεν θα προπονήσω άλλο σύλλογο. Για τώρα, για τον επόμενο μήνα. Μετά τρεις μήνες δεν ξέρω. Δεν ξέρω τώρα πώς θα ζήσω και εγώ χωρίς ποδόσφαιρο. Μια φορά που το έκανα πριν 10-15 χρόνια, μετά από τρεις μήνες δεν ήξερα που βρισκόμουν, δεν ήξερα που να κάνω ντουζ, γιατί ήμουν εξοικειωμένος να κάνω ντουζ στο γυμναστήριο. Αυτή είναι η απόφαση μου για τώρα και τον επόμενο τουλάχιστον μήνα.

Είμαι κουρασμένος από την καθημερινή τριβή, από τις 24 ώρες που πρέπει να ασχολούμαι με την ομάδα. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά το επάγγελμα είναι απαιτητικό. Για μας δεν είναι δύο ώρες προπόνηση και δυο ώρες αγώνες. Κάθε μέρα κοιμόμαστε λίγο, κάθε μέρα πρέπει να ασχολούμαστε με προβλήματα, με άγχος, με νευρικότητα, με λύπη, με στενοχώριες και με χαρές, αυτή τη στιγμή χρειάζομαι διάλλειμα, να περάσω χρόνο με τον εαυτό μου, να ξεκουραστώ. Επειδή είμαι τρελός, μπορεί μετά από ένα τρίμηνο να με πιάσει το μικρόβιο και να αρχίσω να κουτουλάω τους τοίχους μέχρι να βρω κάτι».
Bookmark and Share