Δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις προτείνει το ΔΝΤ -και- στην Ιαπωνία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις προτείνει το ΔΝΤ -και- στην Ιαπωνία

THN προώθηση αξιόπιστου προγράμματος δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να μελετήσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, διαφορετικά ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα με τις πωλήσεις ομολόγων.
Την παραπάνω υπόδειξη έκανε...χθες ο Ναογιούκι Σινοχάρα, αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Από την Τασκένδη, όπου βρισκόταν, ο Ιάπωνας αξιωματούχος του ΔΝΤ τόνισε ότι «τα δημοσιονομικά προβλήματα δεν περιορίζονται στην Ευρώπη. Eχουν οξυνθεί μετά την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση και πολλές χώρες ανά την υφήλιο θα πρέπει να επιλέξουν την οδό της δημοσιονομικής σταθεροποίησης». Ο Ν. Σινοχάρα πρόβαλε ως ανησυχητικό στοιχείο για την ιαπωνική οικονομία το δημόσιο χρέος το οποίο κυμαίνεται κοντά στο 200% του ΑΕΠ της χώρας.
Με αφετηρία την απόφαση για οικονομική στήριξη της Ελλάδας με 110 δισ. ευρώ, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε ότι «η αβεβαιότητα της οικονομικής προοπτικής των βιομηχανικών χωρών θέτει σοβαρούς κινδύνους για τις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, οι οικονομίες των οποίων ηγούνται της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης».
Αναφερόμενος στην ανατίμηση του κινεζικού γουάν εκτίμησε ότι το Πεκίνο θα αποκομίσει οφέλη αν το «απελευθερώσει» από την κλίμακα όπου βρίσκεται μετά τα μέσα του 2008.
Bookmark and Share