Αντιδράσεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Αντιδράσεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς

για τα ολοήμερα νοσοκομεία.

Αντίθετοι με τις εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας περί ολοήμερης λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων εμφανίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες...ιατροί της Αττικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ), εκφράζει τη διαφωνία της με τη συμμετοχή των (δευτεροβάθμιων) νοσοκομείων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς θεωρεί ότι «η ύπαρξη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες κάθε νοσοκομείου».

Επιπλέον, θέτουν θέμα συνταγματικότητας σε ό,τι αφορά την επέκταση των απογευματινών ιατρείων και τη μετεξέλιξή τους σε ολοήμερα νοσοκομεία. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «η άσκηση απογευματινού από ιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς με υψηλότερες αμοιβές από την ορισθείσα για τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς που συμβάλλονται με το δημόσιο, εισάγουν ρύθμιση η οποία αντίκειται στο άρθρο 5 του Συντάγματος. Αυτό το γεγονός παραβιάζει την αρχή της ισότητας, χωρίς να συνυπολογίζουμε την καθυστέρηση πέραν των 12 μηνών για την είσπραξη των οφειλομένων χρημάτων από τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς».

Οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί τονίζουν πως τα συγκεκριμένα μέτρα οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και δε λύνουν τα προβλήματα των νοσοκομειακών γιατρών. «Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΛΙΑ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προστατεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, να κατοχυρώσει την αποκλειστική παροχή δευτεροβάθμιων υπηρεσιών Υγείας από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τέλος να σεβαστεί την προσφορά του Έλληνα ελευθεροεπαγγελματία ιατρού», καταλήγει η ανακοίνωση.
Bookmark and Share