Μέσα σε κλίμα διάχυτης καχυποψίας συνεχίζονται οι έρευνες των για τα σκάνδαλα της Siemens και του Βατοπεδίου, ενώ σήμερα καταθέτουν στη Βουλή οι πρώην υπουργοί Βύρων Πολύδωρας και Παναγιώτης Χηνοφώτης για την υπόθεση του C4I.
Στο μεταξύ, οι πιέσεις προς τους...Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή για να καταθέσουν και εκείνοι στη Βουλή σχετικά με τις προαναφερθείσες υποθέσεις δεν υποχωρούν, παρά το γεγονός ότι αμφότεροι δεν κρύβουν την απροθυμία τους να προσέλθουν, καθώς, όπως διαμηνύουν, «δεν έχουν τίποτε ουσιαστικό να προσθέσουν στις έρευνες».
Την ώρα που συντάσσεται το κατηγορητήριο εναντίον του Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση Siemens και γίνονται προσπάθειες ώστε να υπερκεραστεί ο σκόπελος της διαγραφής, η ατζέντα των τελευταίων ημερών κυριαρχείται από τις προσπάθειες εντοπισμού του «ανθρώπου του υπουργικού συμβουλίου» της Ν.Δ, ο οποίος, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται ρητά ότι χρηματίστηκε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λέγεται ότι έστειλε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος.
Το e-mail εστάλη στις 11 Μαρτίου 2008, από το λογαριασμό nydesigngroup@aol.com στον παραλήπτη mariokatsikas@faran.gr και αναφέρει: «Να σταλεί το 50% των συμφωνηθέντων προς το μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου». Η ονοματολογία οργιάζει, ενώ η Ν.Δ., αρχικά αρνήθηκε ότι το e-mail ήταν αυθεντικό. Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση πέρασε στην αντεπίθεση, εμμένοντας στο αίτημά της για κλήτευση του Κ. Σημίτη στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο, αλλά και του στενού συνεργάτη του Γ. Πανταγιά, καθώς και του Χ. Καστανίδη, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του ως υπουργός μεταφορών στην κυβέρνηση Σημίτη για να αντικατασταθεί από τον κ. Μαντέλη. Ο κ. Πανταγιάς αντέδρασε έντονα στην «απόπειρα εμπλοκής» του, όπως τη χαρακτηρίζει, στην υπόθεση Siemens. Επισήμως, η κυβέρνηση κρατά τις αποστάσεις της και δηλώνει ότι το ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν είναι αποκλειστική απόφαση της εξεταστικής επιτροπής.
Αποστάσεις τηρεί και η ηγεσία της Ν.Δ. από τον Κ. Καραμανλή, μετά τις μαρτυρίες για εμπλοκή στενών συνεργατών και μελών της κυβέρνησής του στις αμφιλεγόμενες ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ του δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου. Είναι πλέον εμφανές ότι οι σχέσεις μεταξύ Σαμαρά και Καραμανλή διέρχονται κρίση, αφού η Ν.Δ. δεν προσφέρει επαρκή κάλυψη στον μέχρι πρότινος ηγέτη της.
Αναταράξεις όμως προκλήθηκαν χθες και στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο πρώην βουλευτής του, Περικλής Κοροβέσης, επανέλαβε τις προηγούμενες αιτιάσεις του ότι τα στελέχη της αριστεράς που συμμετείχαν στην οικουμενική κυβέρνηση (Κουβέλης, Δραγασάκης) «κάτι παραπάνω ξέρουν για τη Siemens». Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΝ, ο οποίος με ανακοίνωσή του απέδωσε εμμέσως τις νέες δηλώσεις Κοροβέση σε «δάκτυλο» Αλαβάνου.
Τέλος, ο κ. Τσουκάτος προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή εναντίον του βουλευτή της Ν.Δ. Π. Καμμένου, ο οποίος τον αποκάλεσε «ταμία του αρχιερέα της διαπλοκής». Ο κ. Τσουκάτος ζητεί αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση.
Post Top Ad
Τρίτη 1 Ιουνίου 2010
Home
Unlabelled
Στο στόχαστρο Καραμανλής, Σημίτης, αλλά και ο «άγνωστος» υπουργός