Goldman Sachs: Η Ελλάδα θα γίνει πηγή θετικών εκπλήξεων για τις αγορές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Goldman Sachs: Η Ελλάδα θα γίνει πηγή θετικών εκπλήξεων για τις αγορές

Πιθανή εστία θετικών εκπλήξεων, που θα επηρεάσουν ευνοϊκά τις ευρωπαϊκές αγορές, θεωρεί τώρα την Ελλάδα η Goldman Sachs.

Μπορεί η αγορά να σταμάτησε να παρακολουθεί τις μακροοικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας και οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις να παραμένουν εξαιρετικά αρνητικές, όμως, υπάρχουν κάποιες θετικές εκπλήξεις από την...εφαρμογή του προϋπολογισμού, που πέρασαν λίγο – πολύ απαρατήρητες, αναφέρει η Goldman.

Ο οίκος αναφέρεται στη σημαντική μείωση του ελλείμματος και σημειώνει πως παρότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι αναπόφευκτα οδυνηρή, εντούτοις, σε αυτή τη διαδικασία έχουν υπάρξει και κάποια θετικά νέα. Η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώνεται αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς και ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αυξάνεται, στηρίζοντας τα έσοδα του προϋπολογισμού. Επιπλέον, η Goldman Sachs μιλά για κάποιες ενδείξεις θετικής αντίδρασης των τουριστών στη μείωση των τιμών του κλάδου.

Ο οίκος διαπιστώνει ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές προχωρούν, αν και η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα για το άνοιγμα των αγορών προϊόντων, τη μείωση του κρατικού προστατευτισμού, την κατάργηση των επιδοτήσεων στη βιομηχανία και την πάταξη των ολιγοπωλίων
Bookmark and Share