Γραμμή εξυπηρέτησης και ιστοσελίδα στο ΑΠΘ για την εύρεση στέγης σε πρωτοετείς φοιτητές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Γραμμή εξυπηρέτησης και ιστοσελίδα στο ΑΠΘ για την εύρεση στέγης σε πρωτοετείς φοιτητές

Γραμμή εξυπηρέτησης φοιτητών για την αναζήτηση και εύρεση στέγης, καθώς και ιστοσελίδα, όπου είναι καταχωρημένα διαμερίσματα ιδιοκτητών με ειδική ταξινόμηση, λειτουργεί...και φέτος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προκειμένου να βοηθήσει την ομαλή ένταξη των πρωτοετών φοιτητών στην πόλη.

Στην ιστοσελίδα
http://dps.web.auth.gr , καθώς και στις τηλεφωνικές γραμμές 2310-991372-73, 994168, 996743 και 996771 και στο φαξ 2310-995112, οι ιδιοκτήτες μπορούν να δηλώσουν τα προς ενοικίαση διαμερίσματά τους, τα οποία ταξινομούνται σε κατηγορίες (τετραγωνικά μέτρα, τιμή, παροχές, περιοχή κλπ).
Στην ίδια ιστοσελίδα, οι φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν με συγκεκριμένα κριτήρια την στέγη που τους ενδιαφέρει και να κλείσουν ραντεβού με τους ιδιοκτήτες, ακόμη και αν βρίσκονται σε άλλη πόλη. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το γραφείο του τμήματος Σπουδών του ΑΠΘ, στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης, όπου διατίθεται ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής για όσους θέλουν να κάνουν αναζήτηση, καθώς και κατάλογος με τους μεσίτες της Θεσσαλονίκης.
Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική υπηρεσία, αν και λειτουργεί μόλις τα τρία τελευταία χρόνια, έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς χιλιάδες φοιτητές και ιδιοκτήτες ακινήτων εξυπηρετούνται κάθε Σεπτέμβριο, μέσω αυτής. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι, κατά την περίοδο των εγγραφών (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος), στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου ήταν σε καθημερινή βάση καταχωρημένα πάνω από 2.000 διαμερίσματα (οι καταχωρήσεις ανανεώνονται κάθε φορά που ενοικιάζεται κάποιος χώρος), ενώ η ημερήσια επισκεψιμότητα από φοιτητές έφτανε τις 3.500 με 4.000.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του γραφείου, Ελένη Χρυσοβελίδου, η χρησιμότητα της ιστοσελίδας διαφαίνεται και από το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες επανέρχονται με καταχωρήσεις στους επί σειρά ετών. Αυτήν τη στιγμή οι καταχωρήσεις σπιτιών με κριτήριο επιλογής την τιμή ξεκινούν από 150 ευρώ έως 700, ενώ ποικιλία επιλογών υπάρχει και με βάση άλλα κριτήρια.

Εξάλλου, από το τμήμα Σπουδών του ΑΠΘ λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές 2310-994000 και 996000, στις οποίες οι φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν απευθείας για τα δικαιολογητικά των εγγραφών τους, μέσω αυτόματης φωνητικής εξυπηρέτησης ή απευθείας σύνδεσης με το ενδιαφερόμενο τμήμα. Περίπτερα με ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για τις εγγραφές, τη σίτιση και τη στέγαση θα λειτουργούν από τις 9.00 - 12.00 στους χώρους εγγραφών των νέων φοιτητών.
Bookmark and Share