Με άδεια από τη φυλακή ο ληστής της τράπεζας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Με άδεια από τη φυλακή ο ληστής της τράπεζας

Εκτίει ισόβια κάθειρξη..

Συνελήφθη χθες στην Αθήνα τρόφιμος των φυλακών Αγιάς Χανίων σε 11ήμερη άδεια, ως ένας εκ των δραστών της...πρόσφατης ληστείας της Εθνικής Τράπεζας Αλοννήσου. Ο συλληφθείς, 38 ετών, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη συμμετοχή του στη ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας το 1995, με θύμα τον ταμία Δημήτρη Μαντούβαλο και λεία 146 εκατ. δραχμές.
Οπως είπε στους αστυνομικούς, πρόθεσή του ήταν να επιστρέψει στις φυλακές Αγιάς χθες, οπότε και έληγε η άδειά του, για να μην κινήσει υποψίες. Και στο παρελθόν τού είχε χορηγηθεί άδεια, την οποία δεν είχε παραβιάσει.
Η υπόθεση, πάντως, επαναφέρει τον προβληματισμό για τον κίνδυνο τέλεσης εγκλημάτων κατά τη διάρκεια της άδειας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στη ληστεία της Αλοννήσου πήραν μέρος δύο ακόμα άτομα. Η ταυτότητα του ενός είναι ήδη γνωστή. Πρόκειται για 35χρονο Ελληνα, ο οποίος στο παρελθόν έχει εμπλακεί μεταξύ άλλων σε σοβαρές υποθέσεις εκβιασμών. Αδιευκρίνιστο παραμένει το δρομολόγιο που πραγματοποίησε ο 38χρονος και οι δύο συνεργοί του από τη στιγμή που εγκατέλειψαν ανοικτά της Σκοπέλου το κλεμμένο φουσκωτό με το οποίο διέφυγαν από την Αλόννησο, μέχρι τη σύλληψή του στο κέντρο της Αθήνας.
Bookmark and Share