Οι φωτιές θα σβήσουν στην περιοχή της Μόσχας και το νέφος θα μειωθεί έως αύριο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Οι φωτιές θα σβήσουν στην περιοχή της Μόσχας και το νέφος θα μειωθεί έως αύριο

Οι φωτιές στα ρωσικά δάση και οι φλόγες από το έδαφος, που καλύπτεται με τύρφη, οι οποίες έχουν προκαλέσει την εμφάνιση πυκνού τοξικού καπνού τις...τελευταίες εβδομάδες στη Μόσχα, θα ατονίσουν πλήρως έως την Κυριακή, διαβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.
"Οι φωτιές θα ελεγχθούν πλήρως από τώρα έως το τέλος της εβδομάδας στις 22 Αυγούστου", υποσχέθηκε σε σχετική σύνοδο, που έγινε σήμερα στη Μόσχα ο αρμόδιος υπουργός, Σεργκέι Σόϊγκου, σύμφωνα με τα ρωσικά μμε.
Μέχρι τώρα, έχει κατασβεστεί το 95% των πυρκαγιών στην περιοχή της Μόσχας, πρόσθεσε στην ίδια σύνοδο ο υφυπουργός του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, Αλεξάντερ Τσουπριάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.
Σε όλη τη χώρα η εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία, που έφτασε και τους 40 βαθμούς Κελσίου, καθώς και οι φωτιές και το τοξικό νέφος που προκλήθηκε έχουν προκαλέσει το θάνατο 54 πολιτών, ενώ έχουν κατακάψει ένα εκατομμύριο εκτάρια δασικής γής.
Χθες, για πρώτη φορά μετά από έξι εβδομάδων καύσωνα, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 24 βαθμους στη Μόσχα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ενδέχεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο τις προσεχείς ημέρες, μια είδηση που ανέμεναν εδώ και ημέρες με πολύ αγωνία όλοι οι Μοσχοβίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share