On line τα αντίγραφα Ποινικού Μητρώου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

On line τα αντίγραφα Ποινικού Μητρώου

Αντίγραφα ποινικού μητρώου on line, ηλεκτρονική παρακολούθηση των δικογράφων και ηλεκτρονική παρακολούθηση των φυλακών είναι τα...αντικείμενα τριών έργων πληροφορικής συνολικού προϋπολογισμού 37.265.383,35 ευρώ, που προκηρύσσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης
Συγκεκριμένα:
1) Εθνικό Ποινικό Μητρώο. Το έργο αφορά τη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Ποινικού Μητρώου, όπου θα καταχωρούνται με σύγχρονο και συστηματικό τρόπο τα Ποινικά Μητρώα των Πολιτών από το σύνολο των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας.Οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά αίτηση κα να λαμβάνουν αντίγραφο Ποινικού Μητρώου μέσω του δικτυακού τόπου.(Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 13.869.087 ευρώ).

2) Ηλεκτρονική κατάθεση και παρακολούθηση δικογράφου - On line εξυπηρέτηση δικηγόρων, δικαστών, πολιτών. Αποτελεί έργο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, την υποστήριξη της πολιτείας στην άσκηση της πολιτικής της, τον περιορισμό των δαπανών και την ορθολογικότερη διαχείριση και αξιοποίηση των διαθέσιμων ανθρώπινων και μη πόρων της Δημόσιας Διοίκησης, την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της Δικαιοσύνης. (Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 4.477.482,45 ευρώ)

3) Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Καταστημάτων Κράτησης Η υλοποίηση του έργου είναι εξέχουσας σημασίας, και στοχεύει στο να αντιμετωπίσει προβλήματα και να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία του Ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος, καλύπτοντας μεγάλο φάσμα αναγκών. (Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 5.584.815 ευρώ).

4) Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την διασύνδεση των αποφυλακιζομένων με την κοινωνία. Οι ψηφιακές υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν και θα προσφέρονται είναι η υπηρεσία επαγγελματικού προσανατολισμού - ανεύρεσης εργασίας, υπηρεσίες εκποαίευσης κ.λπ. (Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 680.497,50).

5) Αναβάθμιση Ψηφιακών Υπηρεσιών Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αναβάθμιση του υφιστάμενου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η δημιουργία νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες , στοχεύοντας στη δημιουργία του τεχνολογικού πλαισίου που εξασφαλίζει την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την πληρέστερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών της χώρας. (Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 11.337.007,80 ευρώ).
Bookmark and Share