"Το 2013 ή Ελλάδα δεν θα χρειάζεται νέα μνημόνια", - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

"Το 2013 ή Ελλάδα δεν θα χρειάζεται νέα μνημόνια",

υποστηρίζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου μιλώντας στη Real News.

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση πράττει το σωστό και σύντομα θα έχει αποτέλεσμα, εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών με συνέντευξη του στη «Real News».
Ταυτόχρονα ο Γ. Παπακωνσταντίνου «πετάει το γάντι» στην...αντιπολίτευση και ειδικότερα στη Ν.Δ για τη θέση τους αναφορικά με την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, καλώντας όποιον θέλει την αποχώρηση από το μνημόνιο να αναλάβει την ευθύνη να το ζητήσει.
"Όποιος θέλει να φύγουμε από το μνημόνιο ας το ζητήσει...Θα αποφασίσει η Βουλή και οι Έλληνες πολίτες", αναφέρει χαρκτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας, καλώντας εμμέσως τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν χρήση της κοινιοβουλευτικής διαδικασίας και να καταθέσουν ενδεχομένως ακόμη και πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα εκφράζει την εκτίμηση ότι το 2013 η χώρα δεν θα έχει ανάγκη από νέα μνημόνια, αλλά από τη διατήρηση όλων αυτών που θα έχουν γίνει με κόπο μέχρι τότε. Ο υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει πως "στόχος είναι να βγεί η χώρα στις αγορές το συντομότερο δυνατό" και επισημαίνει ότι η αποκλιμάκωση των σπρεντς είναι θετικό σημάδι.
θεωρεί πρόωρη τη συζήτηση για επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, σημειώνοντας πάντως ότι "θα εξαρτηθεί από τη δική μας επιτυχία στη μείωση των ελλειμμάτων, στην ανάκαμψη της ανάπτυξης και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης".
Ασκεί σκληρή κριτική στη Ν.Δ και τον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι "εξακολουθεί να βασίζει τις πολιτικές της στο ψέμα.

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΧΑΠΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ;
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ, ΟΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share