Καλοπροαίρετα και μόνο δεχόμαστε ότι τα δεδομένα είναι έτσι και ως εκ τούτου δίνουμε ένα...δίκιο στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων οι οποίοι ζητούν μία μικρή παράταση προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Ωστόσο και πριν από περίπου δύο χρόνια, πάλι ζητούσαν "πάγωμα" του μέτρου, γιατί – τότε – δεν ήταν ακόμη έτοιμοι και τους είχαν – όπως ισχυρίζονταν - ειδοποιήσει πολύ αργά. Τελικά, αυτό που καταλαβαίνει κανείς, ευκολότερα από όλα, είναι ότι στην Ελλάδα, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα εμποδίζει τη σύγκλιση της χώρας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Διότι κάνεις νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπάρχει κάποια χώρα στον κόσμο που οι νόμοι αγνοούνται τόσο απροκάλυπτα.
Επίσης για να εμβαθύνουμε στο θέμα, καλό θα ήταν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων του κλάδου εστίασης να αναλογιστούν μήπως ποσοστό της πτώσης που καταγράφει ο τζίρος στα καταστήματά τους οφείλεται και στο γεγονός ότι οι τιμές είναι στα περισσότερα καφέ και εστιατόρια από τις υψηλότερες στην ΕΕ.
Επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία από την "ξενέρωτη" Αγγλία, σύμφωνα με τα οποία στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης του καπνίσματος, 400.000 άνθρωποι έκοψαν το τσιγάρο, ενώ μειώθηκαν κατά 1.200 οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από καρδιακές παθήσεις.
Τέλος, μην μας κακοφανεί αν κάποιο μεγάλο μέσο του εξωτερικού μας κατηγορήσει για αδιαφορία. Διότι τη στιγμή που οι άλλοι Ευρωπαίοι κατεβαίνουν μαζικά σε διαδηλώσεις κατά των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που προσπαθεί να περάσει η ΕΕ σε όλα τα κράτη της Ένωσης, οι Έλληνες – Ευρωπαίοι – πολίτες σηκώνουν το "λάβαρο" της "επανάστασης" γιατί τους κόβουν το τσιγάρο στα καφενεία, τα καφέ, τα εστιατόρια κ.λπ.
ΥΓ: το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών καταστημάτων του κλάδου εστίασης βγαίνουν τόσο απροκάλυπτα και δηλώνουν δημοσίως ότι δεν θα εφαρμόσουν το νόμο δεν θα το σχολιάσουμε.
Γ.Δαράτος