Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Τα όσα συνέβησαν στην Καβάλα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού έχουν ως συνέπεια το ματς με τον ΠΑΟΚ να γίνει σε άδειο ΟΑΚΑ.«Πρωτόγνωρη απόφαση» τονίζει...η ΠΑΕ που ετοιμάζει έφεση. 45.000 ευρώ πρόστιμο.
Η καμπάνα είναι βαριά για τον Παναθηναϊκό, μιας και η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής αφορά το ματς της 6ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό στάδιο, το επόμενο Σάββατο, το οποίο θα γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 45.000 ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 3ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :
ΣΤ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ».
«Πρωτόγνωρα αυστηρή»
Από κει και πέρα, άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία εξέδωσε ανακοίνωσε και φανερώνει τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει από την συγκεκριμένη απόφαση.
Συγκεκριμένα η πράσινη ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Με αφορμή την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός με την ποινή της διεξαγωγής του επόμενου εντός έδρας αγώνα του κεκλεισμένων των θυρών θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
* Η αυστηρότητα της συγκεκριμένης ποινής με βάση τα μέχρι τώρα ισχύοντα και τις ποινές που έχουν κατά καιρούς επιβληθεί συγκριτικά για οποιασδήποτε κλίμακας επεισόδια είναι πρωτόγνωρη και υπερβαίνει τα όρια τα οποία προβλέπει το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα.
* Πολύ δε περισσότερο όταν η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει επιδείξει εμπράκτως τη διάθεσή της για συνεργασία προς την κατεύθυνση της εξάλειψης φαινομένων βίας τόσο στους εντός (εφαρμογή συστήματος ελέγχου της πρόσβασης στις θύρες των οργανωμένων) όσο και στους εκτός έδρας αγώνες της (απόφαση να μην ζητήσουμε εισιτήρια για τον πρόσφατο αγώνα
* μας στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη, κατόπιν σχετικής προτροπής του ΓΓΑ .
Γι αυτούς τους λόγους θα προσφύγουμε στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων για τη διόρθωση αυτής της αποφάσεως».
Εδώ το σκεπτικό της απόφασης:
http://www.superleaguegreece.net/pedocs/233_2010_PANATHINAIKOS.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share