Μονίμως στο μικροσκόπιο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Μονίμως στο μικροσκόπιο..

Την ώρα που οι περισσότεροι έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην επίσκεψη της τρόικας στις 15 Νοεμβρίου, μία ημέρα δηλαδή μετά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών - περιφερειακών εκλογών, περνάει κάπως στα ψιλά το γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα επισκέπτονται την Ελλάδα...κλιμάκια των οίκων Fitch και Moody's.
Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο πολύ θα ήθελαν η... «βεγγέρα» να γινόταν υπό άλλες συνθήκες: με λιγότερη πολιτική αβεβαιότητα και τα srpeads των δεκαετών ομολόγων σε χαμηλότερα επίπεδα (ξεπέρασαν πάλι τις 900 μονάδες έναντι των γερμανικών την εβδομάδα που πέρασε).

Αν τα πράγματα ήταν καλύτερα και τα κλιμάκια των δύο οίκων αξιολόγησης έβλεπαν μία θετική προοπτική στο βάθος του τούνελ για την ελληνική οικονομία, μπορεί να έκαναν μία μικρή έστω «αναβάθμιση» της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας που θα χάριζε πόντους στην προσπάθεια εξόδου -ξανά- στις αγορές. Τώρα, το να συμβεί κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο, αλλά εξαιρετικά δύσκολο.

Είναι σα να ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης από έναν πολίτη που μόλις την Παρασκευή πήρε ειδοποιητήριο για περαίωση, ενώ ο ίδιος έχει κλείσει τα βιβλία του εδώ και οκτώ χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share