Κατήφορος διαρκείας για το ευρώ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Κατήφορος διαρκείας για το ευρώ

Κάτω από τα 1,30 δολάρια σήμερα..

Η πτωτική πορεία του ευρώ δείχνει να μην έχει τέλος, καθώς τα αλλεπάλληλα "χτυπήματα" που δέχεται από τους φόβους γενίκευσης της κρίσης κρατικού χρέους οδηγούν το...κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κάτω από τα 1,30 δολάρια.
Το ‘πακέτο’ στήριξης της Ιρλανδίας ξεκάθαρα απέτυχε να αμβλύνει τις ανησυχίες στην ζώνη του ευρώ, ενώ αντίθετα έστρεψε την προσοχή σε άλλες χώρες της περιφέρειας, σχολιάζει ο Mitul Kotecha, επικεφαλής τομέα παγκόσμιας συναλλαγματικής στρατηγικής της Credit Agricole.
Πιο αναλυτικά, το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,3004 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με απώλειες της τάξης του 0,93%, ωστόσο λίγο νωρίτερα βρέθηκε σε χαμηλό ημέρας στα 1,2980 δολάρια, δείχνοντας ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Αρνητικό αντίκτυπο στο ευρώ φαίνεται να έχει εξάλλου η ενισχυμένη διάθεση αποστροφής κινδύνου λόγω της φημολογίας ότι οι κινεζικές αρχές ενδέχεται να προβούν σε αύξηση των επιτοκίων. Μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας δήλωσε το Σάββατο πως η πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική που υιοθετήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια χρειάζεται να αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share