Δυσκολεύουν τα πράγματα για το σχέδιο "μετατάξεις" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Δυσκολεύουν τα πράγματα για το σχέδιο "μετατάξεις"

Η τρόικα,σύμφωνα με πληροφορίες,επιμένει πως κάθε μετάταξη πρέπει να προσμετράται ως πρόσληψη και με δεδομένο ότι για το διάστημα από το 2011 ως το 2013 -σύμφωνα με το μνημόνιο- θα ισχύει η αναλογία προσλήψεων αποχωρήσεων 1 προς 5, το "σχέδιο μετατάξεις" θα είναι πλέον πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη..

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι οδεύει το σχέδιο των μετατάξεων των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ που..σκοπεύεται να μπει λουκέτο, με την Τρόικα να έχει θέσει στο τραπεζί την παράμετρο που θέλει κάθε μετάταξη από τον ευρύτερο στο στενό δημόσιο τομέα να λαμβάνεται ως πρόσληψη.
Με άλλα λόγια, σημαντικό πλέον θέμα έχει ανακύψει, καθώς στο μνημόνιο αναφέρεται ρητά ότι για το διάστημα από το 2011 ως το 2013, θα ισχύει η αναλογία προσλήψεων 1 προς 5 (για κάθε 5 υπαλλήλους που θα αποχωρούν από το δημόσιο, θα προσλαμβάνεται μόνο ένας). Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε μετάταξη θα νοείται ως νέα πρόσληψη, οι προσλήψεις πλέον φαίνεται να είναι ένα μακρυνό σχέδιο, παρόλο που οι ανάγκες για ειδικευμένο προσωπικό (όπως π.χ. νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς) είναι τεράστιες.
Πάντως, η τρόικα επέμεινε στην αρχική θέση της κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της τελευταίας εβδομάδας, ζητώντας απολύσεις προσωπικού, πιέζοντας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Tο γεγονός, μάλιστα, ότι το καθεστώς απασχόλησης των εργαζομένων στις ΔEKO αφορά συμβάσεις αορίστου χρόνου αφήνει «παραθυράκι» στους ελεγκτές της E.E. να ζητούν απολύσεις, μια και δεν πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους...
Bookmark and Share