Στο Ψυχικό μετακόμισε το ΔΝΤ ...με καπέλο 27.000 ευρώ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Στο Ψυχικό μετακόμισε το ΔΝΤ ...με καπέλο 27.000 ευρώ

Το επιτελείο του ΔΝΤ έφυγε απ΄το ρετιρέ των 9.000 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας και μετακόμισε στο Ψυχικό με νέο ενοίκιο 1.900 ευρώ.
Εσπασε όμως πρόωρα το συμβόλαιο ενοικίασης τριετούς διάρκειας και το πλήρωσε 27.000 ευρώ...

Το χαντακώσαμε το ΔΝΤ σε βαθμό που τελικά «ξεσπιτώθηκε» άρον άρον από το γνωστό σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, χάνοντας μάλιστα και...εγγύηση τριών ενοικίων. Εσπασε πρόωρα το συμβόλαιο ενοικίασης του σπιτιού τριετούς διάρκειας και το πλήρωσε 27.000 ευρώ.
Η ευκαιρία...
Ο ένοικός του, μέλος της τρόικας Μπομπ Τράα, ήδη μετακόμισε στο Ψυχικό, σε πολύ φτηνότερο σπίτι. Πλήρωνε 9.000 ευρώ και στο καινούργιο μόλις 1.900 ευρώ. Το αρχικό πάντως ενοίκιο που είχαν ζητήσει οι ιδιοκτήτες του σπιτιού της Ακρόπολης ήταν 12.000! Και το ΔΝΤ, δέχθηκε το...σκόντο και έτσι έκλεισε το «ντιλ» στις 9.000, κάτι που από τους... φωστήρες των οικονομικών του Ταμείου θεωρήθηκε και ευκαιρία...Στο νέο σπίτι «μετακόμισαν» και οι δεκάδες κρυφοί και φανεροί αστυνομικοί, που έχουν την ευθύνη της ασφάλειας. Αλλωστε στη νέα γειτονιά του ΔΝΤ, ο κ. Μπομπ Τράα γειτονεύει πλέον με αρκετές πρεσβείες, όπου χρόνια τώρα τα μέτρα φύλαξης είναι αυξημένα.

Εξαλλος.
Ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να αδειάσει αμέσως το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μόλις το «Εθνος της Κυριακής» αποκάλυψε την... επιτυχία του μισθώματος των 9.000, είναι ο Πολ Τόμσεν, ο Δανός επικεφαλής επιθεωρητής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, μετά από εντολή του ίδιου του Στρος Καν. Και οι δύο είχαν διαβάσει σε μετάφραση το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» και πήραν αμέσως την απόφαση να διορθώσουν το «λάθος». Ο Πολ Τόμσεν που δεν φείδεται χαρακτηρισμών, όταν διαπιστώνει κάτι προκλητικό, φέρεται να εκφράστηκε... ανάλογα και για την επιλογή των υφισταμένων του, μόλις διάβασε για τους όρους της πανάκριβης μίσθωσης.

Εν κρυπτώ
Ετσι, το διαμέρισμα με?θέα στην Ακρόπολη υπήρξε καταφύγιο του ΔΝΤ στην Αθήνα μόλις για δύο μήνες. Η εντολή του ίδιου του επικεφαλής του, Ντομινίκ Στρος Καν, ήταν σαφής: να αδειάσει αμέσως το σπίτι που «μας εκθέτει στην Αθήνα». Οι άνθρωποί του στη χώρα μας έβαλαν τα... δυνατά τους ώστε μέχρι την άφιξή του την περασμένη Δευτέρα να είχε λυθεί το θέμα. Με συνοπτικές διαδικασίες και σχεδόν στα κρυφά, η μετακόμιση ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο για το διαμέρισμα των 1.900 ευρώ στο Ψυχικό.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής
Bookmark and Share