Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για τρομοκρατία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για τρομοκρατία

Οι δύο συλλήψεις που έγιναν το Νοέμβριο για την υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες και ευρωπαίους αξιωματούχους οδήγησαν στις..έξι συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής, το περασμένο Σάββατο, όπως προκύπτει από κατάθεση αστυνομικού, που έχει συμπεριληφθεί στη σχετική δικογραφία.

Εκτός από τον βαρύ οπλισμό που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική, ο μακρύς κατάλογος των ευρημάτων που υπάρχει στη δικογραφία περιλαμβάνει χειρόγραφες σημειώσεις, δεκάδες ψηφιακούς δίσκους, φωτοαντίγραφα δικογραφιών, 13 φύλλα από ανακοίνωση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», εισιτήρια, κάρτες τραπεζικών λογαριασμών, βιβλία, ημερολόγια, ατζέντες και σημειώματα.

Όλα τα ευρήματα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών για να αξιολογηθούν και να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι έξι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σημερα Τρίτη ενώπιον του 31ου Τακτικού Ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμίες.
Μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες κρατούν το στόμα τους κλειστό, κατήγγειλαν στον εισαγγελέα ότι δεν τηρήθηκαν τα δικαιώματά τους και αρνήθηκαν να υπογράψουν έγγραφα της προανάκρισης.
Η διωκτικές αρχές στρέφουν τις έρευνές τους σε τέσσερις κατευθύνσεις:
- στις γιάφκες σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Πειραιά και Αγρίνιο,
- στα κατασχεθέντα όπου αναζητούν αποτυπώματα και DNA ,
- στους τρεις φορητούς υπολογιστές, τους σκληρούς δίσκους, τις κάρτες και τα cd rom και
- στο διαμέρισμα -γιάφκα του Αγρινίου αφού πιστεύεται ότι είχε μετατραπεί σε συνδετικό κρίκο προκειμένου να φτάνει ο οπλισμός στην Αθήνα μέσω εξωτερικού.

Τέλος, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές οι φάκελοι 7-8 ληστειών στην Αττική και σε άλλες περιοχές ανοίγουν εκ νέου
Bookmark and Share