Στην επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν και στις έντονες διαμαρτυρίες, αναφέρονται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Οι Φαινάνσιαλ Τάιμς σχολιάζουν...ότι η Ελλάδα έσπευσε να ετοιμάσει το νομοθετικό πλαίσιο για την αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος ενόψει της επίσκεψης. Ένα νομοσχέδιο που αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο αυτό το μήνα ζητά το κλείσιμο μικρών φορολογικών υπηρεσιών που προωθούν πρακτικές διαφθοράς, καθώς και μέτρα για την επιτάχυνση επίλυσης των διαφορών φόρου μέσω των δικαστηρίων. Η κυβέρνηση μέχρι τώρα ήταν απρόθυμη να ακολουθήσει τις συμβουλές της ΕΕ και του ΔΝΤ και να προχωρήσει στη σύλληψη επιφανών Ελλήνων που θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή.
Στην εφημερίδα επισημαίνεται ότι αν η Ελλάδα παραλείψει να ανταποκριθεί στα σημεία αναφοράς της ΕΕ και του ΔΝΤ για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, υπάρχει κίνδυνος καθυστέρησης στις διαδικασίες για την παράταση της περιόδου αποπληρωμής για το πακέτο διάσωσης των € 110 δισ ευρώ. Το χρέος προβλέπεται να φτάσει στο 160% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2013.
Οι έλληνες συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους, αναφέρει το BBC. «O απλός λαός έχει επωμιστεί το βάρος των μέτρων λιτότητας και ζει με 350 ευρώ. Οι πολιτικοί εξυπηρετούν τους πλούσιους και όχι τους συνταξιούχους».
Τα πακέτα διάσωσης δόθηκαν στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία για να προλάβουν το ενδεχόμενο πτώχευσης, αναφέρει η Γκάρντιαν. Εάν, ένα έτος αργότερα, ο κίνδυνος έχει αυξηθεί, τότε οι πολίτες που υποφέρουν από αυτές τις χώρες δίκαια θα αναρωτηθούν ποιο είναι το νόημα όλων των μέτρων λιτότητας. Όταν κάποιος έχει παραδεχτεί την «βιτρίνα», είναι δύσκολο να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του, καταλήγει η Γκάρντιαν.
Post Top Ad
Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010
Home
Unlabelled
Πως είδαν τα βρετανικά μέσα την επίσκεψη Στρος Καν