Υπό κατάληψη 100 σχολεία.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Υπό κατάληψη 100 σχολεία..

Mέχρι χθες περί τα 100 σχολεία σε όλη τη χώρα ήταν υπό κατάληψη στα πλαίσια των διαμαρτυριών για το λεγόμενο "σχολικό Καλλικράτη".
Μάλιστα, σε πολλά εξ αυτών -και κυρίως σε πρωτοβάθμια- οι αποφάσεις των μαθητών παρουσιάζονται να έχουν την έγκριση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Οι περισσότερες καταλήψεις καταγράφονται στη..Θεσσαλία (περί τα 35 σχολεία), τη δυτική Μακεδονία (15) και τη Πελοπόννησο (12). Στο ίδιο πλαίσιο, μέλη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ πραγματοποίησαν χθες παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας.
Εκκληση πάντως προς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να μην προσπαθούν να εκμεταλλευθούν για κομματικούς λόγους τους μαθητές, απηύθυνε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή φυσικά τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο σχέδιο συγχωνεύσεων 1.933 σχολείων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ έχει προτείνει απεργία στις 30 Μαρτίου. Με δεδομένο ότι η υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα απολυθούν εκπαιδευτικοί η οργανική θέση των οποίων καταργείται λόγω της συγχώνευσης του σχολείου τους, το υπουργείο αποδίδει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στη μείωση των διευθυντικών θέσεων (και των επιδομάτων που τις ακολουθούν) και την αλλαγή στη χωροταξική δομή των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων. Από την άλλη, το υπουργείο απάντησε στις αιτιάσεις ότι με τον εκπαιδευτικό «Καλλικράτη» θα προκύψουν σχολεία-μεγαθήρια των 500 μαθητών τονίζοντας ότι, με τις συνενώσεις, ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη δεν θα ξεπεράσει το ανώτατο όριο των 25 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και των 25 συν 10% στη δευτεροβάθμια...
Bookmark and Share