Ιαπωνία: Εφιάλτης νέας πυρηνικής έκρηξης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: Εφιάλτης νέας πυρηνικής έκρηξης

  • Αγνοούνται 10.000,
  • 2.000 νεκροί,
  • 190 με ραδιενέργεια
Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Ιαπωνία που με αγωνία περιμένει μια δεύτερη πυρηνική καταστροφή και εναν μετασεισμό που μπορεί να την...προκαλέσει. Οι Ιάπωνες κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη καταστροφή στην χώρα τους μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ολόκληρες πόλεις παρασύρθηκαν από το τσουνάμι, με αποτέλεσμα να αγνοούνται 10.000 άτομα, ενώ η μέχρι στιγμής καταμέτρηση κάνει λόγο για 2.000 περίπου νεκρούς. Τουλάχιστον 190 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια, ενώ ο φόβος μεγαλώνει για τα επόμενα 24ωρα που θεωρούνται κρίσιμα. Οι απώλεις για την χώρα μεγάλες. Η καταμέτρηση της καταστροφής ακόμα δεν είναι εφικτή. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συνολική καταστροφή του 8% του ΑΕΠ της τρίτης οικονομίας του κόσμου. Η καταστροφική σεισμική δόνηση στα βορειοανατολικά της Ιαπωνίας θα έχει «σημαντικές» επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας. Ηδη έκλεισαν τα εργοστάσια όλων των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνού οίκου, οι ασφαλιστικές εταιρείς καλούνται να δώσουν μέχρι και 35 δισ. δολ.

Ο σεισμός θα περιορίσει τη βιομηχανική παραγωγή και τις εξαγωγές της χώρας - και η ιαπωνική οικονομία είναι μια οικονομία κατεξοχήν εξαγωγική.

Εκείνο που είναι πραγματικό αξιοσημείωτον, είναι η αξιοπρέπεια και η ψυχραιμία που δείχνει ο λαός στη βιβλική αυτή καταστροφή. Ειδικοί της πυρηνικής ενέργειες, καθηγητές και αναλυτές, αναφέρουν πως αν οι Ιάπωνες, που είναι εξαιρετικοί επιστήμονες, δεν μπορέσουν να "εμποδίσουν" μια δεύτερη έκρηξη, τότε η κατάσταση σημαίνει πως ειναι ανεξέλεγκτη. Μέχρι την Τετάρτη, όπως εκτιμάται, η αγωνία θα είναι διάχυτη, καθώς όπως προαναφέραμε, υπάρχει φόβος για δεύτερη έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο και με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη γή και τους κατοίκους της, αφού η ραδιοενέργεια είναι η μεγάλη απειλή.

Bookmark and Share