Η κόντρα Τουρκίας-Ισραήλ ..εκτοξεύεται στο Διάστημα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η κόντρα Τουρκίας-Ισραήλ ..εκτοξεύεται στο Διάστημα

Την κρίση του δορυφόρου φαίνεται ότι περνούν τώρα οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, εξαιτίας της προγραμματισμένης για το 2013 εκτόξευσης του τουρκικού κατασκοπευτικού δορυφόρου «Γκιοτούρκ», που θα είναι σε θέση να καταγράφει σε υψηλή ανάλυση εικόνες από την ισραηλινή επικράτεια.

Σύμφωνα με τον.. τουρκικό Τύπο, το Ισραήλ ασκεί πιέσεις στη Γαλλία, που συνεργάζεται με την ιταλική εταιρεία «Τελεσπάτσιο» για την κατασκευή του τουρκικού δορυφόρου, προκειμένου να σταματήσει το σχέδιο. Η ιστοσελίδα www.worldbulletin.net, μάλιστα, αναφέρει ότι, παρά τις κακές διμερείς σχέσεις, το Ισραήλ επιχείρησε να διαπραγματευτεί και με την Αγκυρα, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει ότι η Τουρκία δεν θα πουλήσει εικόνες σε άλλα κράτη.
Το Ισραήλ πάντως, που επιδιώκει με κάθε τρόπο να πείσει ότι «στόχος του είναι να μην πέσουν ευαίσθητα στοιχεία στα χέρια τρομοκρατών», διαψεύδει, μέσω δήλωσης αξιωματούχου του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, που μίλησε στο Ρόιτερς, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας. «Επιχειρούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μας φωτογραφίζουν σε υψηλή ανάλυση και οι περισσότεροι μας διαβεβαιώνουν γι' αυτό. Θα ζητήσουμε το ίδιο από τους Τούρκους; Οχι. Δεν υπάρχει κανείς να μιλήσουμε», είπε.

Η απάντηση της τουρκικής πλευράς στο φερόμενο ως αίτημα του Ισραήλ δεν επιδέχεται παρερμηνεία: «Εμείς θα αποφασίσουμε πώς θα χρησιμοποιήσουμε τις εικόνες που παίρνουμε από το δορυφόρο μας», δήλωσε τουρκική πηγή στην εφημερίδα «Ζαμάν».
(Πηγές:todayszaman.com,worldbulletin.net,Reuters.com)
Bookmark and Share