Επιθετικές ρευστοποιήσεις από τις τοποθετήσεις που ενέχουν υψηλό κίνδυνο παρατηρούνται στις αγορές, καθώς η Ιαπωνία βρίσκεται εν μέσω τις μεγαλύτερης κρίσης των τελευταίων ετών και η πυρηνική απειλή που όλοι...εύχονταν να αποφευχθεί, είναι από χθες παρούσα καθώς οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στους πυρηνικούς αντιδραστήρες, είχαν ως αποτέλεσμα οι μετρήσεις ραδιενέργειας να είναι αυξημένες, αναφέρει η FXCM στο ημερήσιο report της..
Τα ασιατικά χρηματιστήρια υπέστησαν ένα μικρό κραχ, με το Nikkei να καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 10% ενώ οι απώλειες των τελευταίων δυο ημερών είναι οι μεγαλύτερες από το 1987, ξεπερνώντας ακόμα και αυτές της περιόδου της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι απώλειες αυτές αναμένεται να μεταφερθούν τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, αφού οι επενδυτές πλέον ρευστοποιούν τις θέσεις ρίσκου και στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, κυρίως όμως σε αυτά του ελβετικού φράγκου και του δολαρίου.
Σύμφωνα με την FXCM, είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η μεγάλη αυτή αστάθεια θα καταφέρει να ενισχύσει το δολάριο. Σημαντικό γεγονός στην εξέλιξη της τιμής του δολαρίου είναι και η ανακοίνωση της νομισματικής πολιτικής, σήμερα το βράδυ, από τη Fed. Οι αναλυτές δεν αναμένουν κάποια μεταβολή στη νομισματική πολιτική.
Το ευρώ κινήθηκε ανοδικά συνεχίζοντας την ανοδική κίνηση της Παρασκευής φτάνοντας έως την περιοχή του 1,4000. Τα επίπεδα όμως αυτά, αποτέλεσαν και το όριο για μια διορθωτική κίνηση το βράδυ στην Ασία μέχρι την περιοχή του 1,3900, καθώς οι ειδήσεις για διαρροή ραδιενέργειας στην Ιαπωνία και τα εφιαλτικά σενάρια που προκύπτουν, οδήγησαν σε επιθετικές ρευστοποιήσεις των θέσεων ρίσκου και σε έντονη πτώση τα Ασιατικά χρηματιστήρια. Η γενικευμένη πτώση στα χρηματιστήρια, η πτώση στις τιμές των commodities και στα νομίσματα υψηλών αποδόσεων δείχνει ότι οι ρευστοποιήσεις ρίσκου έχουν γενικευμένο χαρακτήρα και μπορεί να οδηγήσουν σε τάση. Ήδη δοκιμάζονται ιδιαίτερα κρίσιμα επίπεδα στήριξης που πολύ σύντομα θα μας δείξουν την αντιστροφή ή όχι.
Η FXCM επαναλαμβάνει για άλλη μία φορά ότι, για να αντιστραφεί η πτωτική τάση του δολαρίου, θα πρέπει να δούμε μια γενικευμένη αποστροφή του ρίσκου οδηγώντας κερδοσκοπικά κεφάλαια στην ασφάλεια και τη ρευστότητα της Αμερικανικής οικονομίας. Ήδη οι χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν διασπάσει τα πρώτα σημαντικά επίπεδα στήριξης και το δολάριο ήδη δοκιμάζει κρίσιμα επίπεδα στήριξης σε σχέση με τα νομίσματα που σχετίζονται με τα εμπορεύματα (commodity currencies). Επιδείνωση της κατάστασης στην Ιαπωνία θα συνεισφέρει στο αρνητικό συναίσθημα και θα οδηγήσει σε επέκταση των ρευστοποιήσεων.
"Όσον αφορά το ευρώ, η διορθωτική κίνηση από την περιοχή του 1,4000 ήταν αναμενόμενη. Η ανάλυση της συνολικότερης εικόνας των αγορών μας κάνει να δίνουμε λίγες πιθανότητες στην άμεση συνέχιση της ανοδικής κίνησης πάνω από την περιοχή του 1,4000-30 και περισσότερες στη διαμόρφωση ενός πλάγιου σχηματισμού ή ακόμα και στην ενίσχυση του δολαρίου", καταλήγει η FXCM.
Post Top Ad
Τρίτη 15 Μαρτίου 2011
Home
Unlabelled
Μίνι κραχ στις ασιατικές αγορές με επιπτώσεις σε ΗΠΑ-Ευρώπη