Αν η Ελλάδα ήταν hedge fund. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Αν η Ελλάδα ήταν hedge fund.


Όσο γιγαντωνόταν η κρίση χρέους, μέσα στο β' εξάμηνο του 2010 τα γνωστά μας hedge funds αποκόμισαν κέρδη 130 δισ. δολάρια! Μόλις σε 6 μήνες κέρδισαν περίπου όσα δανείζεται για να σωθεί η Ελλάδα, με δανειακή σύμβαση το Μνημόνιο...

Εισήλθαμε στην τελική φάση της πορείας που μετά από ακριβώς μία εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με την... παλιγγενεσία του ευρώ.
Ολες αυτές τις μέρες θα αποκρυσταλλώνονται ένα ένα τα μέτρα και οι...ρυθμίσεις που τελικά θα συγκροτήσουν το περιλάλητο σύμφωνο της νέας ανταγωνιστικής Ευρώπης.
Οσο λοιπόν θα οριστικοποιούνται πόσα χρόνια θα αυξηθεί ο εργασιακός μας βίος (sic), πόσο θα μειωθούν οι αποδοχές μας συνδεδεμένες πλέον με την παραγωγικότητα (2sic), σε πόση έκταση θα αναπροσαρμοσθούν προς τα κάτω οι συντάξεις για να αντέξει το ασφαλιστικό (3sic), πόσο θα είναι τελικά το μήκος του κρεβατιού του Προκρούστη στο οποίο μας ξαπλώνουν, καλό είναι να θυμόμαστε πως όλα αυτά θα γίνουν υποτίθεται για να αντιμετωπισθεί η «κρίση χρέους» που μαστίζει την Ευρώπη και ειδικότερα τη χώρα μας.
Αφού θυμόμαστε, ας κρατήσουμε κι αυτό: όσο γιγαντωνόταν η εν λόγω κρίση χρέους, μέσα στο β' εξάμηνο του 2010 τα γνωστά μας hedge funds αποκόμισαν κέρδη 130 δισ. δολάρια. Μόλις σε 6 μήνες κέρδισαν περίπου όσα δανείζεται για να σωθεί η Ελλάδα, με δανειακή σύμβαση το Μνημόνιο.
Πολλά από τα funds αυτά κέρδισαν θεαματικά «παίζοντας» με την ελληνική κρίση. Τελικά εκείνοι που τρώνε και πίνουν στην υγεία των κορόιδων είναι περισσότεροι απ' όσοι νομίζαμε...
Γ.Γουκάκης
Bookmark and Share