Νέο "καμπανάκι" της Moody's - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Νέο "καμπανάκι" της Moody's

για τις ελληνικές δομημένες χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Eπανέρχεται με νέο "καμπανάκι" για την Ελλάδα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's, λίγες μέρες ύστερα από την υποβάθμιση κατά τρεις βαθμίδες της ελληνικής οικονομίας, καθώς και έξι ελληνικών τραπεζών.
Σήμερα ο εν λόγω οίκος...κρούει τον "κώδωνα" κινδύνου για τις ελληνικές δομημένες χρηματοοικονομικές συναλλαγές, επισημαίνοντας ότι ούτε θα διατηρήσουν ούτε θα επιτύχουν αξιολογήσεις Α3 ή υψηλότερες.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, ασχέτως των δομικών χαρακτηριστικών ή του ύψους της υφιστάμενης πιστωτικής ενίσχυσης, οι δομημένες χρηματοοικονομικές συναλλαγές δεν είναι απρόσβλητες από το ρίσκο ορισμένων ιδιαίτερα σοβαρών γεγονότων. Στα γεγονότα αυτά περιλαμβάνονται η σοβαρή μακροοικονομική υποχώρηση και η επιδείνωση της πιστοληπτικής ικανότητας μιας χώρας ή μιας τοπικής τράπεζας.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η χαμηλή αλλά αυξημένη πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει ή να αναγκαστεί να προχωρήσει σε υποχρεωτικές εκποιήσεις, όπως υποδηλώνεται και στην πρόσφατη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας, ισοδυναμεί με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης ιδιαίτερα σοβαρών γεγονότων. Ως εκ τούτου, η Moody’s δεν αναμένει πλέον οι αξιολογήσεις για τις ελληνικές δομημένες χρηματοοικονομικές συναλλαγές να διατηρήσουν ή να επιτύχουν αξιολόγηση "Α3" ή υψηλότερη.

Ο οίκος αναφέρει ότι οι ελληνικές δομημένες χρηματοοικονομικές συναλλαγές βρίσκονται υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση στο "Baa1" ή χαμηλότερα. Όπως σημειώνει, η αναθεώρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Bookmark and Share