Αναλυτές: Το πετρέλαιο θα ξεπεράσει σίγουρα τα 130 δολάρια.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Αναλυτές: Το πετρέλαιο θα ξεπεράσει σίγουρα τα 130 δολάρια..

Ήδη λίγο πριν την έναρξη του 2011 το πετρέλαιο είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των αναλυτών ενόψει του νέου έτους, οι οποίοι είχαν προβλέψει πως θα βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων και τελικά επιβεβαιώθηκαν...
  • Το πιο καταστροφικό σενάριο κάνει λόγο για 150 δολάρια έως το τέλος του χρόνου...
Με τις αναταραχές στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική να συνεχίζονται, οι εκτιμήσεις για το πετρέλαιο κάνουν λόγο για την επικείμενη εκτίναξή του έως και τα 130 δολάρια.
Ειδικότερα...
επενδυτές και διαχειριστές hedge funds που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters ανέφεραν ότι η τιμή του πετρελαίου θα ανέλθει στα 130 δολάρια έως το τέλος του χρόνου, ενώ οι πλέον απαισιόδοξοι “βλέπουν” να εκτοξεύεται ακόμα και στα 150 δολάρια το βαρέλι, παίρνοντας “πάσα” από τα 122 δολάρια σε υψηλό 30 μηνών, στο οποίο έχει αναρριχηθεί εδώ και λίγες μέρες.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent έχουν σημειώσει άνοδο 8 δολαρίων τις τελευταίες πέντε μέρες με την τιμή τους να διαμορφώνεται στα 122,30 δολάρια την Τετάρτη. Αυτή την εβδομάδα ξεπέρασαν το επίπεδο των 122 δολαρίων για πρώτη φορά έπειτα από το 2008.

Στο μεταξύ, παρόλο που κάποιοι εκτιμούν ότι προς τον Ιούνιο θα υπάρξει μία μικρή υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου, ωστόσο, προειδοποιούν ότι η “ανάσα” αυτή θα είναι απλά προσωρινή. Πάντως, πάνω από τους μισούς αναλυτές τοποθετούν την άνοδο του τύπου brent πάνω από τα 140 δολάρια, ενώ το πιο καταστροφικό σενάριο κάνει λόγο για 150 δολάρια έως το τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share