Ευφάνταστο σενάριο ή ...η πρώτη είδηση της επόμενης μέρας; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ευφάνταστο σενάριο ή ...η πρώτη είδηση της επόμενης μέρας;



Κυκλοφορεί ως είδηση από στόμα σε στόμα στην .."πιάτσα" των ολίγων,προς το παρόν όμως δεν έχει αναφερθεί δημόσια η πληροφορία που επιμένει πως... μέσα στις επόμενες μέρες θα επιτευχθεί σίγουρα η πολυπόθητη (..από την Τρόικα κυρίως) πολιτική συναίνεση με την υπογραφή του Α.Σαμαρά και της ΝΔ των νέων προτάσεων του "αναθεωρημένου Μνημονίου".

Το σενάριο λέει πως μέσα στις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως υιοθετεί πολλές από τις προτάσεις Σαμαρά και με βάση αυτές θα επαναδιαπραγματευτεί όρους του Μνημονίου.Η τρόικα θα δηλώσει "έκπληξη" αλλά θα υποχρεωθεί -δήθεν- σε διαπραγματεύσεις όπου και θα δεχθεί μερικές αλλαγές που υποτίθεται πως "επέβαλλε" η ΝΔ...

Το αναθεωρημένο πλέον Μνημόνιο θα περάσει από τη Βουλή με ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών έτσι ώστε να είναι πλήρως δεσμευτικό στο διηνεκές και ανεξαρτήτως κυβερνήσεως.
Σε περίπτωση πάντως που η πρόταση για ενισχυμένη πλειοψηφία γίνει τελικά χωρίς να υπάρξει πρώτα η δέσμευση Σαμαρά για θετική ψήφο, τότε αυτό θα σημαίνει ότι οι δανειστές αποφάσισαν να αναλάβουν το μέγιστο (και ως χθες απευκταίο) ρίσκο της πρόκλησης εκλογών προκειμένου, όπως μεταφέρεται, να καταδειχθεί πλήρως ο κίνδυνος της κατάρρευσης και να οδηγηθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα προ των ευθυνών του.

Όλα αυτά βέβαια προυποθέτουν υπόγειες συνομιλίες και επαφές για τις οποίες κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι υπάρχουν.

Οι παραπάνω πληροφορίες μεταδίδονται με επιφύλαξη καθώς δεν είναι δυνατόν -ως τώρα- να διασταυρωθούν.
Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share