Με μια σφαίρα στο κεφάλι... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Με μια σφαίρα στο κεφάλι...



Με μια σφαίρα στο κεφάλι , άνδρας της αφρόκρεμας των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, των «Navy Seals»(φωτογ.), έφερε σε πέρας την εντολή της εξόντωσης του αρχηγού της Αλ Κάιντα στην έπαυλη σε θέρετρο έξω από το Ισλαμαμπάντ..

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για την επιχείρηση:
Με μια σφαίρα στο κεφάλι , άνδρας της αφρόκρεμας των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, των «Navy Seals», έφερε σε πέρας την εντολή της εξόντωσης του αρχηγού της Αλ Κάιντα στην έπαυλη σε θέρετρο έξω από το Ισλαμαμπάντ.


Λίγο μετά τη μια μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, ομάδα κομάντο αποβιβάστηκε από τέσσερα ελικόπτερα και εισέβαλε στην πολυτελή έπαυλη στην οποία είχε βρει άσυλο ο Λάντεν. Ενα από τα ελικόπτερα,λέγεται ότι υπέστη μηχανική βλάβη και οι κομάντο το ανατίναξαν, δίχως να υπάρξουν θύματα.

Ανδρες των επίλεκτων δυνάμεων Navy SealsΑπευθείας μετάδοση στο Twitter

Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται από σχεδόν ταυτόχρονη ανάρτηση στο Twitter, ανυποψίαστου Πακιστανού χρήστη, κατοίκου του θερέτρου, ο οποίος - εν αγνοία του γίνεται μάρτυρας - και αναφέρεται σε «ασυνήθιστη κίνηση ελικοπτέρων» και σε «ισχυρότατη έκρηξη», όπως γράφει η Wall Street Journal.

Καθώς επίσημη εκδοχή των λεπτομερειών της επιχείρησης στο Πακιστάν δεν υπάρχει, τα αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ, φιλοξενούν μεγάλο αριθμό Αμερικανών αξιωματούχων που, ανωνύμως, αποκαλύπτουν πληροφορίες που με κάποιο τρόπο γνωρίζουν. Ετσι, έχει αρχίσει να συγκροτείται η «μυθολογία» του θανάτου του Μπιν Λάντεν.

Οσο για τους επίλεκτους των επίλεκτων, τους «navy seals», οι οποίοι φαίνεται πως ανέλαβαν την αποστολή κομάντο στην έπαυλη του Μπιν Λάντεν, είναι ειδικές δυνάμεις, που χρησιμοποιούνται σε αντιτρομοκρατικές και αναγνωριστικές ή και σε επιχειρήσεις «μη-συμβατικού πολέμου».

Το «Seals» αποτελεί ακρωνύμιο των λέξεων Sea, Air, Land.

Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο στην Ουάσινγκτον ότι, "ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι", ενώ επιβεβαίωσε ότι «τη συγκεκριμένη επιχείρηση ανέλαβαν οι Navy Seals».

Αλλος Αμερικανός αξιωματούχος, επίσης μη κατονομαζόμενος, ανέφερε ότι «οι Navy Seals μπορεί να τεθούν, όταν αυτό τούς ζητηθεί, στη διάθεση της CIA, όπως ακριβώς συνέβη και τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα (σήμερα)».

«Ο Λίο Πανέτα, ο επικεφαλής της CIA, είχε την ευθύνη αυτής της επιχείρησης», προσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ανάμεσα στις μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που Αμερικανοί αξιωματούχοι δημοσιοποίησαν, συμπεριλαμβάνεται αυτή που θέλει μια γυναίκα να λειτουργεί ως ανθρώπινη ασπίδα του Μπιν Λάντεν. Η γυναίκα αυτή συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις επιπλέον νεκρούς της επιχείρησης.

Επίσης νεκρός φέρεται πως είναι ένας από τους γιους του Μπιν Λάντεν και δυο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. Επίσης τραυματίστηκαν άλλες δύο γυναίκες, ενώ μέσα στην κατοικία βρίσκονταν αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Τέλος, το δίκτυο Fox News, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας των ΗΠΑ, μετέδωσε ότι «πράγματι ο Μπιν Λάντεν αντιστάθηκε», ενώ όταν του ζητήθηκε να παραδοθεί, αρνήθηκε.

«Αντιστάθηκε, όπως αναμέναμε», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας: «του ζητήθηκε να παραδοθεί» ...

Σε στενή συνεργασία με το Πακιστάν

Την άκρα μυστικότητα υπό την οποία εξελίχθηκε η καθαρά αμερικανική επιχείρηση της CIA, επιβεβαίωσε η κυβέρνηση του Πακιστάν, με ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι την αποστολή εκτέλεσαν «απευθείας» οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε πακιστανικό έδαφος.

«Η επιχείρηση αυτή διεξήχθη από τις αμερικανικές δυνάμεις, σύμφωνα με την πολιτική τους ότι ο Μπιν Λάντεν θα εξοντωθεί σε επιχείρηση που πραγματοποιούν απευθείας οι αμερικανικές δυνάμεις, όπου και αν βρίσκεται στον κόσμο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ήταν πάντως περισσότερο σαφής. «Η συνεργασία μας με το Πακιστάν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας επί μακρά σειρά ετών συνέβαλε σημαντικά στις προσπάθειές μας για να αφοπλίσουμε την Αλ Κάιντα», δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Στην ουσία, η συνεργασία μας με το Πακιστάν μας βοήθησε να βρεθούμε στα ίχνη του Μπιν Λάντεν και του συγκροτήματος στο οποίο κρυβόταν», πρόσθεσε, αναπαράγοντας σχεδόν αυτολεξεί την έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα ο Πρόεδρος Ομπάμα, κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της επιχείρησης.

Το γεγονός ότι ο Μπιν Λάντεν διέμενε επι μακρόν σε μία εκλεκτή συνοικία του Ισλαμαμπάντ αναζωπύρωσε τις αμφιβολίες για την στάση που τηρεί το Πακιστάν απέναντι στους μαχητές της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν από το γειτονικό Αφγανιστάν.

Από την πλευρά του, ο Ύπατος Αρμοστής (πρεσβευτής) του Πακιστάν στη Βρετανία δήλωσε πως στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν ενεπλάκησαν τόσο το Πακιστάν, όσο και οι ΗΠΑ.

Επίσης κατέδειξε πως οι μυστικές υπηρεσίες των δύο χωρών είχαν συνεργαστεί στενά μεταξύ τους. «Μία κοινή επιχείρηση, σε μυστική συνεργασία, με επαγγελματισμό, η οποία εκτελέστηκε και κατέληξε με επιτυχία», δήλωσε ο Ουαζίντ Σαμσούλ Χασάν.

Bookmark and Share