Ιδού η Ρόδος... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ιδού η Ρόδος...


Όπως διεφάνη από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, το κυβερνών κόμμα έχει περισσότερους αντιμνημονιακούς βουλευτές από το ΚΚΕ, ενώ η διαφωνία τους με το Μνημόνιο είναι πιο έντονη και από εκείνη του κ. Τσίπρα.
Κατόπιν τούτου, γεννάται το εξής ερώτημα: γιατί το ψήφισαν το Μνημόνιο, αφού διαφωνούν;

Οι απαντήσεις μπορεί να είναι οι...
ακόλουθες:

πρώτον, δεν καταλάβαιναν τι ψήφιζαν.

Δεύτερον, ψήφισαν το Μνημόνιο και θα ψηφίσουν και το Μεσοπρόθεσμο, αλλά το παίζουν ήρωες, μπας και γλιτώσουν κανένα ψηφαλάκι.

Τρίτον, πιστεύουν ότι η μόνη λύση στο Μεσοπρόθεσμο, αλλά προσποιούνται τους Αγανακτισμένους επειδή φοβούνται εκείνους που βρίσκονται έξω από τη Βουλή.

Τέταρτον, ψήφισαν το Μνημόνιο πιστεύοντας ότι θα είναι το πρώτο περιοριστικό δημοσιονομικό σχέδιο στην ιστορία των οικονομικών που αντί για ύφεση και ανεργία θα έχει ως συνέπεια την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας και τώρα εξεπλάγησαν.

Πέμπτον, δεν ήθελαν να ψηφίσουν το Μνημόνιο, αλλά το ψήφισαν ενάντια στη συνείδησή τους, για να μην ρίξουν την κυβέρνηση, κάτι όμως που αντιβαίνει στον όρκο που έδωσαν.

Ό,τι από τα παραπάνω και να ισχύει για τον καθένα από τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές, δεν περιποιεί τιμή ούτε στον/στην ίδιο/α, ούτε στο λειτούργημά του/της.
Εξ ου και η απαξίωση των θεσμών που βιώνουμε σήμερα.

Η ενδεδειγμένη οδός είναι, λοιπόν, μία:
όποιος βουλευτής πιστεύει ότι το Μνημόνιο ΙΙ είναι η ενδεδειγμένη ή η μη χείρων λύση για το μέλλον της χώρας, ας το ψηφίσει.
Όποιος θεωρεί ότι είναι καλύτερο να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο, ας το καταψηφίσει.
Απλά πράγματα..

Επιτέλους, ας αναλάβει ο καθένας μας – πολίτες και πολιτικοί – τις ευθύνες του σε αυτόν τον τόπο.
Νισάφι πια με την γκρίνια, τους λεονταρισμούς χωρίς αντίκρισμα και τα μεγάλα λόγια.
Ιδού η Ρόδος...


N.Mαλεβίτης
Bookmark and Share