Η Γερμανία χρειάζεται βοήθεια για το E. colli - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η Γερμανία χρειάζεται βοήθεια για το E. colli

  • Περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί στη Γερμανία από το βακτηρίδιο e.coli,670 απ΄τους οποίους είναι σοβαρά, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 20.
  • Η Κομισιόν θεωρεί πως η Γερμανία θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια ξένων ειδικών.
Η Κομισιόν φαίνεται να αίρει την εμπιστοσύνη της απέναντι στις γερμανικές προσπάθειες και καλεί το Βερολίνο να... ζητήσει τη βοήθεια ειδικών τόσο μέσα από την Ευρώπη όσο και έξω από την Ευρώπη.

Παράλληλα όμως ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα υγείας Τζον Ντάλι συνιστά ψυχραιμία.
«Έχουμε ακόμα να πάρουμε μαθήματα σε αυτό το μέτωπο. Θα ήθελα να τονίσω όμως πως η επιδημία είναι περιορισμένη γεωγραφικά γύρω από την περιοχή του Αμβούργου για το λόγο αυτό δεν υπάρχει ανάγκη να παρθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».


Οι ευρωπαίοι αγρότες και έμποροι κατηγορούν τη Γερμανία ότι με τις διάφορες ανακοινώσεις έχουν πληγεί σοβαρά.

Το λιανεμπόριο φρούτων και λαχανικών έχει υποστεί μια μείωση της τάξεως του 30% έως 40 % όπως δήλωσε ο Κάι Φαλκ εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εμπορίου της χώρας. Παράλληλα οι φωνές στη Γερμανία για αποζημιώσεις των καλλιεργητών πυκνώνουν, όπως πυκνώνουν και οι αγωγές κατά των γερμανικών αρχών, διότι με τις δηλώσεις τους προκάλεσαν μεγάλες οικονομικές ζημίες.

Η Κομισιόν πρότεινε χθες στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας το ποσό των 150 εκ. ευρώ ώστε να καλυφθεί για αρχή το 30% των ζημιών...
Bookmark and Share