Από την πρώτη στιγμή που η Ελλάδα μπήκε στον μηχανισμό του ΔΝΤ, είχε επισημανθεί ότι, σε κάποιο σημείο της πορείας -όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις-, οι δανειστές θα ζητούσαν (μαζικές) απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων..
..Σε αυτό το σημείο έχουμε φτάσει πλέον. Μπορούμε να κουβεντιάζουμε μέρες ολόκληρες για το εάν, στον ενάμιση χρόνο που μεσολάβησε, η... κυβέρνηση θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό που μοιάζει αναπότρεπτο. Το βέβαιο είναι ότι δεν προσπάθησε να το κάνει αυτό - δεν προσπάθησε, δηλαδή, με συνέπεια και αποφασιστικότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ανέλαβε. Με συνέπεια να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Μπομπ Τράα, ότι οι (μαζικές, επαναλαμβάνουμε) απολύσεις στο Δημόσιο δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ταμπού...
*Παρεμπιπτόντως, ο Τράα είπε και κάτι άλλο ενδιαφέρον, στη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο του "Εκόνομιστ", ότι χώρες πιο οργανωμένες από την Ελλάδα, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, οι οποίες αντιμετώπισαν στο παρελθόν παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας, χρειάστηκαν μία δεκαετία για να ξανασταθούν στα πόδια τους. Τ Τόσο... λαμπρό είναι το μέλλον που οραματίζονται για μας!