Επενδύσεις 100 εκατ. δολ. στον Πρίνο από Energean - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Επενδύσεις 100 εκατ. δολ. στον Πρίνο από Energean


Στην εκμετάλλευση κοιτάσματος 50 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου στην περιοχή του Πρίνου, αλλά και στη συστηματική διερεύνηση της ευρύτερης περιοχής Βόρεια και Νοτιοδυτικά της Θάσου, η οποία μπορεί να κρύβει και 1 δισ. βαρέλια είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Ενεργειακή Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον..
διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μαθιό Ρήγα, η εταιρεία, η οποία ελέγχει την παραγωγή του Πρίνου, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει τις προκαταρκτικές διαδικασίες αδειοδότησης, για την αυτόνομη εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Ε», με την εγκατάσταση νέας εξέδρας άντλησης.

Η προηγούμενη απόπειρα εκμετάλλευσης του ίδιου κοιτάσματος μέσω οριζόντιας γεώτρησης μήκους 5,3 χιλιομέτρων στις αρχές του χρόνου, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, λόγω τεχνικών προβλημάτων αλλά και της σύστασης του πετρελαίου, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί.

Συνολικά από το κοίτασμα αυτό αντλήθηκαν 320.000 βαρέλια πετρελαίου, ενώ τα απολήψιμα αποθέματα υπολογίζονται σε 6,3 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι συνολικών αποθεμάτων 32 – 50 εκατομμυρίων βαρελιών.

Για την πρώτη φάση ανάπτυξης του κοιτάσματος αυτού, σχεδιάζεται η πραγματοποίηση 4 γεωτρήσεων, 2 παραγωγικών και 2 εισπίεσης νερού , η κατασκευή νέας πλατφόρμας συνδεδεμένης με την κύρια πλατφόρμα του Πρίνου, ενώ το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια δολάρια. Η αρχική ροή της παραγωγής από το κοίτασμα «Ε», εκτιμάται σε 3.000 βαρέλια την ημέρα.
Bookmark and Share