109.000 συνταξιούχοι «φαντάσματα» στο ΙΚΑ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

109.000 συνταξιούχοι «φαντάσματα» στο ΙΚΑ

Ζημίες 1,3 δισ. ευρώ ετησίως για το Ασφαλιστικό Ταμείο

Τελευταία ευκαιρία απογραφής -μέσω των τραπεζών, έως σήμερα, και μέσω των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους, τις
...
επόμενες ημέρες- δίνει το ΙΚΑ στους 109.421 συνταξιούχους - «φαντάσματα» που δεν προσήλθαν να απογραφούν ώστε να δικαιούνται να εισπράξουν τις συντάξεις τους.

ΑΝΑΠΟΓΡΑΦΟΙ

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της απογραφής που έγινε από την 1/7/2011 έως 30/9/2011 στις τράπεζες (μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ) και στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (για όσους προσκόμιζαν πληρεξούσια με το γνήσιο της υπογραφής των συνταξιούχων) το ποσοστό των μη απογεγραμμένων έφτασε το 10%. Οπως ανακοινώθηκε:

Απογράφηκαν 898.643 δικαιούχοι κύριας ή και επικουρικής σύνταξης

Δεν απογράφηκαν 99.131 δικαιούχοι κύριας και επικουρικής σύνταξης

Δεν απογράφηκαν 10.290 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης.

«Αν αποδειχθεί ότι κακώς καταβάλλονταν οι συντάξεις στους μη απογεγραμμένους, η ζημιά θα είναι 1,3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση», δηλώνει ο διοικητής του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Η διοίκηση του ΙΚΑ για να συνεχίσει να καταβάλλει τις συντάξεις αυτές δίνει τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν απογράφηκαν να το πράξουν.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, δεν θα γίνεται πλέον στις τράπεζες (από την Παρασκευή σταματά οριστικά η απογραφή μέσω τραπεζών) και η απογραφή θα πραγματοποιείται αποκλειστικά στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας των «δικαιούχων». Εφόσον απογραφούν, οι τελευταίοι θα παραλαμβάνουν ειδική Εντολή Πληρωμής της σύνταξής τους, η οποία θα εξοφλείται, στη συνέχεια, στα ταμεία των υποκαταστημάτων.

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ κατέθεσε χθες στον τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, στην Τράπεζα της Ελλάδας, το ποσό των 110.104.153 ευρώ που είχε δανειστεί για την πληρωμή των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share