Απαισιόδοξο το 85% των πολιτών για την πορεία της οικονομίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Απαισιόδοξο το 85% των πολιτών για την πορεία της οικονομίας


(Tο υπόλοιπο 15% ...ποιοί είναι;)
Ολο και περισσότερο απαισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της προσωπικής ή οικογενειακής οικονομικής τους κατάστασης εμφανίζονται οι Ελληνες πολίτες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου...
Οικονομικού Βαρόμετρου που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), το 85% των πολιτών δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, έναντι 75% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούλιο. Επιδείνωση παρουσιάζει και ο δείκτης αισιοδοξίας των πολιτών για την πορεία των οικονομικών των νοικοκυριών τους. Σύμφωνα με την έρευνα, αισιόδοξο είναι μόλις το 13% των πολιτών έναντι 21% τον Ιούλιο, με το 83% να εμφανίζεται απαισιόδοξο, έναντι 71% τον Ιούλιο.

Η αρνητική γνώμη των πολιτών για την οικονομική διακυβέρνηση της χώρας συνεχίζει την ανοδική πορεία που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, όπως διαφαίνεται σε προηγούμενη παρόμοια έρευνα, για να καταλήξει προσωρινά στο ποσοστό του 85% επί του συνόλου. Τόσο μεταξύ ανδρών και γυναικών όσο και ηλικιακά, οι διαφορές που παρουσιάζονται στον δείκτη απαισιοδοξίας –και στον αντίθετο δείκτη αισιοδοξίας– είναι μηδαμινές, κυμαινόμενες μεταξύ 85% και 86% για τους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα και μεταξύ 83% και 88% για τις τέσσερις κατηγορίες ηλικιών.

Την έντονη διαφωνία τους προς την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική εκφράζουν οι πολίτες στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Το 86% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι νέοι φόροι δεν είναι σε θέση να παράσχουν λύση στο πρόβλημα χρέους της Ελλάδος.

Διιστάμενες είναι, από την άλλη, οι απόψεις των πολιτών για την άμεση ιδιωτικοποίηση δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων. Το 43% συμφωνεί με την πολιτική αυτή, όμως ένα σημαντικό ποσοστό, 38%, εμφανίζεται αντίθετο. Επιπλέον, αξιοσημείωτο ποσοστό, το 19%, επέλεξε να μην απαντήσει στην ερώτηση αυτή.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-10 Οκτωβρίου 2011 σε δείγμα 1.000 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Bookmark and Share