Για μας χωρίς εμάς.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Για μας χωρίς εμάς..

Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι διαμορφώνουν τις εξελίξεις που αφορούν τη χώρα μας και εμείς απλώς παρακολουθούμε. Περιμένοντας με αγωνία ανάλογη εκείνης ενός μελλοθάνατου. Χωρίς να επιχειρούμε καν να παρέμβουμε σε όλα όσα μας ετοιμάζουν και τα οποία περικλείουν ορολογίες, όπως «κούρεμα», «ελεγχόμενη πτώχευση» κ.ο.κ.

Υποτίθεται ότι το πλεονέκτημα του σημερινού πρωθυπουργού ήταν η δυνατότητα να κινείται με επάρκεια στο εξωτερικό και να προωθεί τις ελληνικές θέσεις. Αυτό τουλάχιστον...
υποστήριζαν οι φίλα προσκείμενοι σ' αυτόν υπουργοί και βουλευτές. Ενα πλεονέκτημα, το οποίο στην παρούσα κρίσιμη χρονική περίοδο δεν το βλέπει κανένας.

Ο Γ. Παπανδρέου θα έχει σήμερα ένα ραντεβού με τον Ρόμπαϊ. Αλλά όλοι γνωρίζουν πως οι αποφάσεις που μας αφορούν έρχονται από το Παρίσι και το Βερολίνο. Εκεί όπου διαμορφώνονται λύσεις και χαράσσονται στρατηγικές για εμάς, χωρίς εμάς. Η κυβέρνηση αρκείται να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ευρώπη, χωρίς να διεκδικεί λόγο και άποψη, χωρίς να διεκδικεί το αυτονόητο: να συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις αυτές. Προφανώς ο λόγος της είναι αδύναμος και η ισχύς της ελάχιστη. Η ίδια δεν είναι αμέτοχη της ευθύνης γι' αυτό. Η παρουσία της χώρας έχει αδυνατίσει επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης, αυτό αποτελεί μια αντικειμενική αλήθεια.

Το φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, τρομάζει τον καθένα σ' αυτή τη χώρα. Η κοινωνία παρακολουθεί τρομοκρατημένη και η κυβέρνηση αμήχανη...

Γ.Παντελάκης
Bookmark and Share