- «Η κοινωνία δεν είναι συντεχνία, υπάρχουν άνεργοι κι εμείς μιλάμε για συντεχνίες» (Δ. Ρέππας),
- «η αστυνομία δεν υπάρχει για να λύνει τις διαφορές υπουργών με κοινωνικές ομάδες» (Χ. Παπουτσής),
- «δεν αναγνωρίζω σε κανέναν το δικαίωμα να αυτοαναγορεύεται σε περισσότερο μεταρρυθμιστή από τους υπόλοιπους» (Π. Μπεγλίτης),
- «η κοινωνία μας έχει γυρίσει την πλάτη» (Θ. Πάγκαλος).
Με εχθρική διάθεση
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το κλίμα ήταν τεταμένο (παρότι δεν ανέβηκαν... τα ντεσιμπέλ), με την κυρία Διαμαντοπούλου να δέχεται μόνη τα πυρά των συναδέλφων της, καθώς οι άλλοι δύο συνυπογράφοντες το άρθρο απουσίασαν από τη συνεδρίαση λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων.
Η διάθεση των περισσοτέρων ήταν σαφώς «εχθρική» απέναντι στους τρεις, με τους εκφραστές του λεγόμενου «κοινωνικού ΠΑΣΟΚ» (Δ. Ρέππα, Χ. Παπουτσή, Π. Μπεγλίτη, Κ. Σκανδαλίδη, Χ. Καστανίδη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου) να δίνουν τον τόνο και να προειδοποιούν ότι «εάν συνεχίσουμε έτσι θα δηλητηριάσουμε την παράταξη».
Προκάλεσε αίσθηση, πάντως, η αντίδραση του κ. Παπουτσή... στην αστυνομοκρατούμενη κοινωνία, δεδομένου ότι ο ίδιος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας και υπεύθυνος για τη δράση της στις κινητοποιήσεις...
Αναφέρθηκε μάλιστα και η περίπτωση της Λούκας Κατσέλη, καθώς την ώρα της συνεδρίασης η πρώην υπουργός καταψήφισε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου Βενιζέλου για το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων. Παρά το γεγονός ότι η ίδια ξεκαθάρισε ότι θα το καταψηφίσει και στην Ολομέλεια την Πέμπτη εάν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις, απόφαση για την «τύχη» της δεν ελήφθη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, πάντως, απέκλεισε το ενδεχόμενο βελτιωτικών αλλαγών στο άρθρο, το οποίο χαρακτήρισε «θεμελιώδες» και προαπαιτούμενο (από την τρόικα) για την εκταμίευση της έκτης δόσης.