Stiglitz:Λάθος αντιμετώπιση της κρίσης η λιτότητα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Stiglitz:Λάθος αντιμετώπιση της κρίσης η λιτότητα

Η δημοσιονομική λιτότητα για την οποία πιέζει η Ευρώπη δεν είναι ο τρόπος για να καταπολεμηθεί η κρίση χρέους της περιοχής και μπορεί να πλήξει την εμπιστοσύνη, δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz.

Βέβαια ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού κ.Παπανδρέου,προφανώς στο παρελθόν είχε άλλες απόψεις..


«Η λιτότητα ως λύση είναι απλά λάθος», τόνισε. «Δεν θα υπάρξει ανάκτηση της εμπιστοσύνης, το αντίθετο. Έτσι η...Tκατεύθυνση στην οποία κινείται η Ευρώπη νομίζω ότι δυστυχώς είναι η λάθος κατεύθυνση».
Σύμφωνα με τον κ. Stiglitz, ενδέχεται να υπάρξει μια «πολύ σοβαρή» οικονομική κάμψη στην Ευρώπη, που χρειάζεται να ενισχύσει την ανάπτυξη. Κατά τον ίδιο, οι ηγέτες της περιοχής «δεν φαίνεται να κατανοούν τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει».
Επίσης, τόνισε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια «σκληρή» χρονιά που θα έχει επίπτωση στις ΗΠΑ.

Ο κ. Stiglitz εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του αναφορικά με την παρατεταμένη περίοδο «χαμηλών» επιτοκίων στις ΗΠΑ, που –κατά τον ίδιο- δεν είναι απαραίτητο ότι θα οδηγήσει σε δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.
Αναφερόμενος στην περιοχή της Ασίας, δήλωσε πως «τα πάει πολύ καλά» και πως μπορεί να διαχειριστεί την τρέχουσα οικονομική κάμψη, σημειώνοντας πως η περιοχή μπορεί να λάβει μέτρα ώστε να αντισταθμίσει τους παγκόσμιους κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share