HSBC: Ανάπτυξη η μαγική λέξη, κίνδυνος οι εκλογές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

HSBC: Ανάπτυξη η μαγική λέξη, κίνδυνος οι εκλογές


Τον "κίνδυνο" να υπάρχουν στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές κόμματα που δεν έχουν δεσμευτεί, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, βλέπει η HSBC σε σχετικό της σχόλιο.

Σημειώνει ωστόσο ότι η ύπαρξη ειδικού λογαριασμού και η επικείμενη ενίσχυση της task force στην Ελλάδα, ειδικότερα μέσω...
αυξημένης και διαρκούς παρουσίας, μειώνουν τους κινδύνους για τους πιστωτές της Ελλάδας.

Η “μαγική” λέξη για την Ελλάδα είναι η λέξη ανάπτυξη, σημειώνει επίσης η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας, παρά η ενδεχόμενη πιστή εφαρμογή του προγράμματος που συνοδεύει το δεύτερο πακέτο διάσωσης.

“Ακόμη και να υποθέσουμε ότι το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας θα εξελιχθεί βάσει σχεδίου, η ελληνική κρίση σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει... η συμφωνία θα συμβάλει στο να πληρωθούν οι πιστωτές, ... αλλά δεν πρόκειται να αναβιώσει την ανάπτυξη σύντομα”, τονίζει η επικεφαλής οικονομολόγος του οίκου για την Ευρώπη, Τζ. Χένρυ.

Με την οικονομία να βιώνει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης και με συρρίκνωση της τάξης του 7% στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, ακόμη και η αναθεωρημένη έκθεση για τη βιωσιμότητα μοιάζει υπερβολικά αισιόδοξη, προσθέτει η Χένρυ. Επιπλέον, η Ελλάδα θα συνεχίσει να περνάει τριμηνιαίες εξετάσεις, γεγονός που θα προκαλεί νευρικότητα στις αγορές για το αν η χώρα θα καταφέρει να λάβει την επόμενη δόση το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share