Tο χειρότερο είναι πως δεν διαισθάνονται καν το μέγεθος της προδοσίας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Tο χειρότερο είναι πως δεν διαισθάνονται καν το μέγεθος της προδοσίας..


Περιφέρονται σαν ..νικητές,σαν αγωνιστές που δήθεν πέτυχαν κάτι και βγάζουν ανακοινώσεις αστείες και αστήριχτες προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα την ώρα που έβαλαν την υπογραφή τους στην καταδίκη του ελληνικού λαού..
Η αλήθεια όμως είναι πως
ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ..

Πληθαίνουν στο Κοινοβούλιο οι φωνές διαμαρτυρίας αναφορικά με τα χθεσινοβραδινά τεκταινόμενα, αλλά και γενικότερα τον όλο χειρισμό των πολιτικών αρχηγών κατά τις...
διαβουλεύσεις τους με την Τρόικα.

Στους διαδρόμους της Βουλής η δυσφορία πολλών κομματικών στελεχών είναι πλέον έκδηλη, ενώ δεν λείπει και η αμηχανία από τα πρόσωπα κυβερνητικών που αδυνατούν να εκτιμήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων από εδώ και πέρα και ιδίως στο απογευματινό Eurogroup.

Χαρακτηριστική είναι η ειρωνική επισήμανση πολλών ότι, ενώ Παπανδρέου και Σαμαράς άναψαν το «πράσινο φως» στο τσεκούρωμα κατά 3 δισ. ευρώ των επενδύσεων και των κοινωνικών δαπανών, ήρθαν κατόπιν να διαφωνήσουν... στα 300 εκατ. ευρώ των επικουρικών συντάξεων! Άλλοι πάλι σχολιάζουν ενοχλημένοι (σκεφτόμενοι προφανώς το πώς θα αντικρύσουν τους ψηφοφόρους τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους) την συμφωνία για τον μισθό των νέων (400 ευρώ) και ταυτόχρονα την διαφωνία των αρχηγών στην ελάττωση κατά 25 ευρώ των επικουρικών συντάξεων. Και προσθέτουν με νόημα ότι όλα αυτά γίνονται με την ανοχή του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος απολαμβάνει τον ρόλο του ως μπαλαντέρ του Αντώνη Σαμαρά.

Το κλίμα στην Βουλή των Ελλήνων είναι βαρύ και η κατάσταση δεν εννοεί να εκτονωθεί, από την στιγμή που οι ώρες περνούν χωρίς αποτέλεσμα και πλησιάζει η στιγμή του Eurogroup. Οι πιο τολμηροί επαναλαμβάνουν ότι δεν θα υπερψηφίσουν τα μέτρα, ακόμη κι αν από την κομματική ηγεσία επιβληθεί κομματική πειθαρχία.

Από την άλλη πλευρά, το μέγαρο Μαξίμου δηλώνει πως, αφού δεν επήλθε συμφωνία, δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας. Και εκτιμά, επιπλέον, πως δεν αποκλείονται τελικά δραματικές εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό τομέα -ίσως δε και άμεσες εκλογές, σε περίπτωση που το σημερινό Eurogroup δεν εγκρίνει την παράταση των 15 ημερών που η Τρόικα έδωσε στην ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει την «τρύπα» των 300 εκατ.

Μπαλαντέρ ο Καρατζαφέρης

Σε περίπτωση που (αν ερμηνεύουμε σωστά τις δηλώσεις του) ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποσύρει τους βουλευτές του από το κυβερνητικό σχήμα, ο Λουκάς Παπαδήμος υποχρεούται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησής του. Και σε ενδεχόμενη τελική μη σύγκλιση μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά, τότε την λύση θα δώσουν οι κάλπες.

Τα ηνία στον Βενιζέλο

Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν λησμονούν να καυτηριάζουν την έλλειψη ηγεσίας στο κόμμα, καθώς δεν περνά απαρατήρητη η ηγετική παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Σημειώνουν με νόημα ότι σε αυτόν απευθύνεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρωθυπουργός, ακόμη και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της Τρόικα -κάτι που βεβαίως υποδαυλίζει την πίεση για άμεση εκκίνηση διαδικασιών διαδοχής στην προεδρία του κόμματος.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το «τέμπο» των χθεσινοβραδινών διαπραγματεύσεων διαρκώς το έδινε ο κ. Βενιζέλος και όχι ο Γιώργος Παπανδρέου -και ως εκ τούτου με αυτόν διαφώνησε ηχηρά και αντάλλαξε «λόγια» ο Αντώνης Σαμαράς, προκαλώντας την επέμβαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share