Γκρούεφσκι: Δεν θα υπάρξει λύση μέχρι τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Γκρούεφσκι: Δεν θα υπάρξει λύση μέχρι τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ



Ούτε λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ούτε ένταξη στο ΝΑΤΟ βλέπει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφή της Συμμαχίας τον Μάιο στο Σικάγο.


Σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Σίτελ», ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι...«αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα επιδείξει σύντομα βούληση να βρεθεί γρήγορα λύση στο πρόβλημα με το όνομα ούτε πάλι υπάρχουν ενδείξεις ότι θα αλλάξει κάτι αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Αυτή τη στιγμή δεν συμπεριλαμβανόμαστε στην ημερήσια διάταξη (της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ), δηλαδή ζητήματα διεύρυνσης δεν συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα ότι αυτό θα αλλάξει».
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ προσέθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες πως θα συμβεί κάτι το χρονικό διάστημα, μέχρι τη διεξαγωγή των ελληνικών εκλογών.
«Εάν υπάρξει κάποιο μήνυμα εκ μέρους της Ελλάδας ότι επιθυμεί διαπραγματεύσεις, εμείς είμαστε απόλυτα έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και να καταλήξουμε πιο γρήγορα σε κάποια λύση, η οποία θα ήταν αποδεκτή και γι' αυτούς και για τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ανέφερε κ. Γκρούεφσκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share