Θεσσαλονίκη : Προσαγωγές πριν τη παρέλαση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Θεσσαλονίκη : Προσαγωγές πριν τη παρέλαση



Ολοκληρώθηκε η παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη χωρίς να υπάρξουν σοβαρά παρατράγουδα.



Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής...Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ), ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ο σε αργία περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, με εκπροσώπους των στρατιωτικών και λοιπών αρχών της πόλης.

Κατά τη διεξαγωγή της παρέλασης η οποία άρχισε με καθυστέρηση 10 λεπτών, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ κατήγγειλαν κλίμα αστυνομοκρατίας. Πριν την έναρξη της παρέλασης, αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο ατόμων που μοίραζαν φυλλάδια στο χώρο παρέλασης, ενώ προσήγαγαν περίπου 25 άτομα.

Στη διάρκεια της παρέλασης, μέρος των μαθητών που συμμετείχε σε αυτή, δεν έστρεψε το κεφάλι στους επισήμους. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης και αφού αποχώρησαν οι επίσημοι, οι διαδηλωτές εισήλθαν στην παραλιακή λεωφόρο και έκαναν πορεία, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Οι δηλώσεις των επισήμων

Η δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και το νόημα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου σε αυτές τις συνθήκες κυριάρχησαν στις δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ημέρα γεμάτη αναμνήσεις και συμβολισμούς. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη και ζοφερή πραγματικότητα για τον ελληνικό λαό και για το έθνος μας η παρουσία των παιδιών, της νεολαίας-και της μαθητιώσας και της στρατευμένης-ήταν μια ανάσα. Και το ήθος και το παράστημα τους μας γεμίζουν όχι μόνο εθνική υπερηφάνεια, αλλά μας δημιουργούν κι ένα αίσθημα βαθυτάτης υποχρέωσης. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι σε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε ως Έλληνες τις επόμενες εβδομάδες, να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων αυτών των παιδιών και να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα ισχυρή, μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, μια Ελλάδα ισότιμη των μεγάλου αυτού του κόσμου, μια Ελλάδα της ελπίδας».
Σε ερώτηση για τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας ο κ. Βαρτζόπουλος απάντησε: «Νομίζω ότι η αστυνομία κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της, ώστε να μπορεί ο λαός και η νεολαία να εκφράζονται καλύτερα».

Ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη θρησκευτική εορτή και παράλληλα μια σημαντική εθνική επέτειος για όλους τους Έλληνες. Το 1821 οι πρόγονοι μας ξεκίνησαν μια επανάσταση που τους οδήγησε στην ελευθερία τους. Σήμερα υπάρχει ανάγκη για τον τόπο να υπάρξει μια επανάσταση αξιών, μια αξιακή επανάσταση. Όχι μέσω μιας στείρας ισοπεδωτικής αντίδρασης, αλλά μέσω μιας δημιουργικής πανεθνικής, πατριωτικής δράσης. Μέσα στο πλαίσιο όμως πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας. Το στοίχημα για τον τόπο μας είναι πως το δύσβατο μονοπάτι που έχουμε να διαβούμε μπροστά μας να το μετατρέψουμε σε λεωφόρο και όχι να το καταστρέψουμε ολέθριες επιλογές που θα οδηγήσουν τη χώρας μας σε αδιέξοδο».

«Σε αυτή την τρομερά δύσκολη περίοδο που περνά ο ελληνισμός είναι πολύ σημαντικό να διδαχθούμε και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πολύ δύσκολες ημέρες που έρχονται» επισήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας.

Ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης επειδή εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο υφυπουργού στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ενώ διαμαρτυρήθηκε και για μέτρα ασφάλειας κάνοντας σύγκριση με τη χούντα. «Κάποτε οι τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα, για την πατρίδα. Σήμερα κλώνοι, δούλοι, προσκυνητές, υπηρέτες, πεθαίνουν την πατρίδα, πεθαίνουν τον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε ότι «είναι ντροπή για την κυβέρνηση να εκπροσωπείται με τον, κατά τα άλλα αγαπητό, υφυπουργό Υγείας και μάλιστα την ώρα που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της. Δεν θα μπορούσε να είναι παρών ο πληθωρικός και μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος μάλιστα αποχωρεί από την κεντρική πολιτική σκηνή; Οσο για τα μέτρα, επί επταετίας ήταν πολύ λιγότερα».

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, σημείωσε: «Σε αυτή τη διπλή γιορτή, για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, εμείς οι Θεσσαλονικείς σταθήκαμε σήμερα ενωμένοι και ειρηνικά παρακολουθήσαμε την παρέλαση. Γιατί σήμερα τιμούμε όχι μόνο αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, αλλά τιμούμε και το γεγονός ότι όποτε οι Έλληνες ήμασταν ενωμένοι καταφέρναμε πολλά. Και τώρα το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι επίκαιρο όσο ποτέ ακριβώς γιατί όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share