Λεφτά υπάρχουν! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Λεφτά υπάρχουν!

Με «τρελά λεφτά» αμείβονται σύμβουλοι της τρόικας εν μέσω λιτότητας, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, για πάσης φύσεως μελέτες και υποστηρικτικά προγράμματα του Μνημονίου!


Όπως απάντησε ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση της...
Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα, «για την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την αξιολόγηση των δημοσιονομιών επιπτώσεων από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου στον Δημόσιο τομέα» δαπανήθηκαν 73.800 ευρώ!


71.955 ευρώ προβλέπονται επίσης «για τη μελέτη του νέου μισθολογίου και της δυναμικής απασχόλησης στον Δημόσιο τομέα», 67.650 ευρώ» «για υπηρεσίες υποστήριξης της ΕΓΔΕΚΟ στο πλαίσιο της εφαρμογής των υποχρεώσεων των ΔΕΚΟ έναντι του αναθεωρημένου Μνημονίου», ενώ προβλέπεται και αι μια σειρά από άλλα αντίστοιχα ποσά για την υποστήριξη των όσων έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.


Παράλληλα αρκετοί είναι οι σύμβουλοι που έχουν προσληφθεί για δράσεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου και αμείβονται και αυτοί με σημαντικά χρηματικά ποσά.

Τώρα πως γίνονται να σπαταλώνται χρήματα για να μελετηθεί η… σπατάλη στο Δημόσιο, αυτό μόνο η τρόικα το ξέρει. Γιατί μπορεί όντως να συμπεριλαμβάνονται στο δεύτερο Μνημόνιο οι υποστηρικτικές δράσεις, όπως επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ, αλλά το να δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο όνομα της μείωσης των δαπανών στον κρατικό τομέα είναι σίγουρα οξύμωρο…

Bookmark and Share