Γκάιτνερ: Η κρίση είναι απόρροια βλακείας και απληστίας! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Γκάιτνερ: Η κρίση είναι απόρροια βλακείας και απληστίας!

 


Άστραψε και ..βρόντηξε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ..




  «Οι περισσότερες οικονομικές κρίσεις οφείλονται σε ένα μίγμα βλακείας, απληστίας, απερισκεψίας, ανάληψης οικονομικού κινδύνου, ελπίδας» για κέρδος, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ αναλύοντας τα αίτια της...   της τρέχουσας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Όπως τόνισε ο ίδιος  μιλώντας σε εκδήλωση στο Πόρτλαντ, η βλακεία και η απληστεία δεν μπορούν να εξαλειφθούν με νόμους αλλά «αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να εξασφαλίσεις πως όταν συμβαίνουν όλα αυτά, δεν προκαλούν πολύ μεγάλη ζημιά». Για να το κάνεις αυτό, συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, πρέπει να διαθέτεις «σωστούς κανόνες ενάντια στην απάτη και στις καταχρήσεις, μέτρα προστασίας, και να αναγκάζεις τις τράπεζες να έχουν περισσότερα κεφάλαια για την αντιστάθμιση κινδύνων».

Μάλιστα, ο Τίμοθι Γκάιτνερ τόνισε στους Αμερικανούς πολίτες ότι πλέον τα γρανάζια τη δικαιοσύνης γυρίζουν αν και όχι «όσο γρήγορα θα ήθελε ο κόσμος» και διευκρίνισε ότι το να κατηγορηθούν πρόσωπα για γεγονότα όπως η κατάρρευση των τιμών των ακινήτων το 2008 και η συνακόλουθη οικονομική κρίση δεν είναι εύκολο.

Bookmark and Share