Αφγανιστάν: Συντονισμένες επιθέσεις Ταλιμπάν από το πρωί στην Καμπούλ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Αφγανιστάν: Συντονισμένες επιθέσεις Ταλιμπάν από το πρωί στην Καμπούλ.



Στο στόχαστρο και οι Έλληνες αξιωματικοί..




Συντονισμένη επίθεση πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, οι Ταλιμπάν.
Επίθεση με ρουκέτες έχουν δεχθεί η...
βρετανική και η γερμανική πρεσβεία, καθώς και το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη χώρα, στο οποίο βρίσκονται και Έλληνες. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρίσκονται σε κίνδυνο, ούτε υπήρξε τραυματισμός. Λίγο αργότερα εκκενώθηκε και η πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία επίσης δέχθηκε επίθεση.


«Ένοπλοι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επίθεση σε δύο περιοχές της Καμπούλ, αλλά έχουμε περικυκλώσει την περιοχή και έχουμε αναπτύξει μεγάλο αριθμό δυνάμεων ασφαλείας» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.


Την ίδια ώρα, βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κυβερνητικών κτιρίων που βρίσκονται κοντά σε μια αμερικανική βάση στην επαρχία Λόγκαρ, νότια της αφγανικής πρωτεύουσας, ενώ ένοπλοι Ταλιμπάν εισέβαλαν και στο Κοινοβούλιο της χώρας με πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανταλλαγή πυρών με... βουλευτές!


Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, αυτή είναι η έναρξη των εαρινών επιχειρήσεων και είχε σχεδιαστεί εδώ και αρκετούς μήνες. των ταλιμπάν


Στο στόχαστρο των Ταλιμπάν είχε μπει και το αεροδρόμιο της χώρας αλλά η αστυνομία κατάφερε να σταματήσει στην είσοδό του τέσσερις βομβιστές.
Bookmark and Share